Борисов: Разбрах какви са истинските намерения на ПП/ДБ - искат да управляват държавата еднолично

Политика

23-06-2023, 10:07

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

ПП-ДБ правят поголовна смяна на кадри в министерства, агенции, искат и регулаторите, каза лидерът на ГЕРБ

"По никакъв начин не тласкаме България към война. Целия демократичен свят помага на Украйна. Вчера се видях  със зам.-министъра на отбраната на Украйна. От него разбрах, че от първия ден на войната България изнася огромно количество оръжия. Само, че разликата от производствената цена и доставката е двойна. Някои комисионери лапат по 40% печалба", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в куоларите на Народното събрание.

Думите на Борисов идват в отговор на Румен Радев, който по-рано заяви, че правителството все повече тласкат страната към война.

По повод есемесите пращани от Лена Бориславова, Борисов заяви, че не си пише с никой и не вижда кое да стопля, защото си е топло. Той заяви, че вчера за първи път се е запознал с Лена Бориславова по време на прием в английското посолство.  

"От разговора с нея разбрах, че искат да управляват държавата еднолично, както парламента, както законодателната, регулаторните органи – с 36 депутата, всичко което може да се управлява", заяви Борисов и допълни, не може да преразказва разговорите си.  

Лидерът на ГЕРБ допълни, че предложението му, както и на партията ще бъде да не се сменя настоящият шеф на БНБ, тъй като Димитър Радев е доказан професионалист, работил за еврото и еврозоната.

"Нали никой от вас не се съмнява, че ротация няма да има. Аз след снощните вчепатления се прибрах и помолих да ми извадят записите от техните съвещания, което вие журналистите забравихте. Те в момента правят точно това, което говореха в записите, поголовна сеч навсякъде, сега искат и регулаторите. Говорих с Христо Иванов, малко им било седем дни да се направят механизми, а вече месец и половина откакто е правителството механизми няма, а само назначават свои хора. Дори за еврокомисар, те нямат политическо семейство, а предлагат еврокомисар – те искат всичко", заяви Борисов.

Той припомни, че съпредседателят на ДБ също е искал да се подпише коалиционно споразумение. "Те правят всичко всичко, което Делян Добрев предупреждаваше, а искат да управляват и парламентарната ни група. Денков преди да направи правителство говореше, че ще търсят подкрепа от всички партии, а сега когато ние го намираме, те го наричат плаващо мнозинство".

Борисов запита къде са законите по Плана за възстановяване и припомни, че България е единствената, която не си е взела парите. В същото време от ПП-ДБ говорят за назначения, кой ще стане шеф на ДАНС и конкретно депутатът им Петър Петров. "Ако може цели фамилии да заминат за Брюксел. Аз няма да сваля правителството и с всичките си действия показваме стабилност", заяви Борисов.

"С това правителство на Асен Василев трябва да влезем в местните избори. Те с всичките си действия се стараят да спечелят местните избори. Надявам се да преосмислят действията си, защото ние като жертвени агнета няма да стоим. Те от една страна говорят за службите, сякаш това е най-важното, а в същото време областните управители на Радев са още по места и управляват регионите. Ключовата фраза с „наше правителство, с наше МВР да влезем в местните избори", припомни Борисов изтеклия запис от преди седмици.