След обилните валежи: Обстановката се нормализира

Общество

25-06-2023, 14:00

Снимка:

МВР

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Съобщенията са предимно за наводнени мазета, приземни етажи на къщи, както и за паднали дървета и клони

През изминалата нощ са получени над 46 сигнала за произшествия, свързани с динамичната метеорологична обстановка, на територията на София-град, областите  Враца и Монтана. Съобщенията са предимно за наводнени мазета, приземни етажи на къщи, както и за паднали дървета и клони. Няма данни за застрашени или пострадали хора. Към момента обстановката се нормализира. Голяма част от сигналите са отпаднали поради отичане на водата.

Област Монтана: Вследствие на проливния дъжд, валял над Община Монтана в оперативния център при РДПБЗН –Монтана са получени 25 сигнала. Водолазен екип с моторна лодка са евакуирали 7 човека от овцеферма в  кв. Кошарник. Извършени са 5 отводнявания и е отстранено едно паднало дърво.

София-град: Получени са 11 сигнала за отводняване и паднали дървета. В ликвидиране на произшествията участие са взели 5 противопожарни автомобила с  15 служители, част  от сигналите са отработени от екипи на столична община.

Област Враца: До 6 часа сутринта на територията на РДПБЗН-Враца са постъпили 10 сигнала, отработени са 8 сигнала за отводнявания на мазета и приземни етажи на къщи. На терен са работили 3 противопожарни автомобила с  10 служители.