С рожден ден под дъжда завърши тазгодишното издание на Фюжън Фест

Булевард

27-06-2023, 15:40

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

С много танци, дъжд и рожден ден на Нина Николина завърши тазгодишното издание на фест-а

В периода 23-25 юни,  на сцената на „Арт лято“ температурите се повишиха драстично, благодарение на интересната програма на Фюжън Фест-а, който по традиция се проведе този уикенд в болярския град.

Жители и гости на Велико Търново се насладиха на изключително емоционални концерти и в трите фестивални дни. Началото даде талантливият китарист, Ангел Демирев, който „показа“ две от основните форми на китарата–електрическа и акустична. В компанията на Петър Миланов- китара, ХристоМинчев- контрабас и бас китараи Борислав Петров-барабани, предложиха на многобройната публика пред Галерията, едно вълнуващо музикално околосветско пътешествие. Втората вечер температурите скочиха на макс, когато на сцената се появиха Банда Дел Падре, които освен, че бяха посрещнати с бурни аплодисменти, вдигнаха на крака събралата се публика. Заедно с тях, духовия оркестър „Джуниър Бенд“ доказаха за пореден път, че младите музиканти ги чака световна артистична кариера.

Финалната вечер бе буквално залята от дъжд, сълзи от емоции и много танци под денс ритмите от световни компилации, авторскиаранжименти и теми, съчетани с афро-кубински иориенталски ритми, идващи от електронните подложки и от перкусиите на Калин Вельов и гласовете на Нина Николина и Таня Първанова, които докоснаха с чистотата си, възприемането набългарският фолклор на едно ново ниво – нестандартна концепция от автентичен фолклор, екзотични ритми и DJ звучене.Организаторите изненадаха с торта и Нина Николина, която празнуваше рождения си  ден, заедно с публиката на Фюжън Фест.

https://www.facebook.com/AssociationFusionWay

Фестивалът се провежда сподкрепата на Програма "Култура" на Община Велико Търново.

Фестивалът е част от Календара на културните събития на града.