Борисов: Колкото по-бързо забравим вчерашната среща, толкова по-добре

Политика

28-06-2023, 09:46

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Тази среща не произведе нищо освен още една разделителна линия - помпозната проява за издигане на кандидат-кмет на София", заяви лидерът на ГЕРБ

"Колкото по-бързо забравим вчерашната среща, толкова по-добре. Аз съм човек, който не обича да изнася неща от кухнята, но искам да засегна няколко теми." Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Тази среща не произведе нищо освен още една разделителна линия - помпозната проява за издигане на кандидат-кмет на София. Асен Василев дойде, пи кафе и отиде на среща с украинска посланичка. В момент, в който трябваше да положим максимални усилия, за да изберем управленска програм и бюджет, доколкото разбрах г-н Василев ще е в Брюксел“, коментира той.

"Шефът на НАП ли е на Борисов, шефът на "Митниците ли е на Борисов? В момент, когато трябваше да положим усилия за бюджет и управленска програма, от нас се изисква само да натискаме копчето. Хубаво е председателят на ДАНС и ЦИК да предложат добри кандидати за заместници, за да не се оправдава правителството за забавена информация.

Лидерските срещи са лидерски, когато събират по 10-15 човека, става говорилня и там нищо не се решава. След говоренето снощи останах много озадачен. Два часа говорихме как да работи правителството по-добре. През тези години, в които управляваха даваха ли пари за детски градини, училища в София?

Това, че ще има такива срещи, не е лошо, защото ще се гледа и парламентарната програма. Габриел се въздържа да извадят парите от БЕХ, но те не се съгласиха", заяви бившият премиер.

"Категорично осъждам поведението на „Възраждане”, свързано с агресията по отношение на инакомислещите - както те ги наричат, провокациите и езика на омразата”, каза още Борисов.