Борисов: Последното социологическо проучване показва, че по-добро от сегашното управление не може да има

Политика

29-06-2023, 11:37

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Позицията на ГЕРБ за присъединяването на РСМ и Албания в ЕС, позицията ни за Украйна, както и приемането на законите по ПВУ, изготвени от служебния министър Крум Зарков, се оцениха високо в Брюксел и затова се даде път на нашия кандидат за еврокомисар да отиде на разговори в Европарламента. Трябва да поздравим Илияна Иванова за това.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

"Асен Василев е редно да дойде и да ни запознае с проекта за бюджет за тази година, да ни каже какво мисли и ако го подкрепяме да знаем защо го правим. Липсата на коалиционно споразумение и механизъм изисква първо да разговаряме с него, за да се отстранят забележките, които имаме и тогава заедно да понесем отговорност по този бюджет. БСП вече обявиха, че няма да подкрепят бюджета, защото ПП вече не са лява партия. Възраждане също казаха, че ще гласуват против, затова е много важно да има такъв разговор", каза още Борисов

"Коалиционен механизъм или механизъм на коалиционните действия, или механизъм на механизмите... Как ще го кръстят и как ще го подпишат - няма значение. Най-важният инструмент, който подкрепя законодателната и управленска програма, е бюджетът. Това е сложен дебат на компромиси", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

"Аз съм коректен човек, лично се обадих на акад. Денков и му казах кое ни притеснява относно парите в енергетиката, местенето на бюрото от финансите в правосъдието, както и блокирането на финансите относно зимното поддържане и големите инфраструктурни проекти. Асен Василев не можа да ми отговори на нито един от тези въпроси и се надявам сега да намери време и да го направи. През това време Делян Добрев е пуснал жалба. Снощи говорих с Петков и ги свързах. Разбраха се, че днес като си дойде Денков, ще се види с Делян Добрев, за да изкоментират как това предложение да се направи по законов ред, така че да не пострадат инвестициите", посочи Борисов.

"Последното социологическо проучване на Алфа Рисърч показва, че по-добро от сегашното управление не може да има. Всичко, което говорех преди изборите, че подобно трудно и носещо пасиви за двете партии управление, в крайна сметка е най-доброто за държавата", заяви бившият премиер.