27-годишен българин с британско гражданство осквернил Колизеума

Свят

30-06-2023, 11:05

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Ако Иван бъде признат за виновен, той може да получи глоба от 15 000 евро и затвор до 5 години

Италианската полиция е идентифицирала мъжа, който изчегърта името "Иван" с латински букви на стената на Колизеума в Рим като британски гражданин, предаде БНР.

Преди четири дни бе разпространено видео как мъж чегърта с ключове "Ivan + Hayley 23" на стената на 2-хилядното съоръжение. Днес британските медии, позававайки се на информации в Италия, съобщиха, че полицИята вече знае, че Иван или Айвън, както би се произнесло името му на английски, е фитнес инструктор от Бристол. Полицията е изпратила писмо на адреса на заподозрения, за да го информира, че срещу него се води разследване. Приятелката му обаче не е обект на разследването.

Ако Иван бъде признат за виновен, той може да получи глоба от 15 000 евро  и затвор до 5 години. 

По информация на MailOnline мъжът е българин и е роден в Ловеч, има и британско гражданство. Работи като фитнес треньор в Бристол, но и като шофьор на доставки. 

Смята се, че Хейли управлява собствен бизнес за спортно хранене и двамата живеят заедно в предградието Кейншам, недалеч от фитнес залата Лонгуел Грийн, където Иван е треньор.

Фитнес инструкторът е заснет, докато издълбава имената в каменните стени с помощта на връзка ключове, миналия петък, 23 юни.

Не за първи път Колизеума става обект на вандалска проява. През септември 2020 година 32-годишен ирландец бе хванат да дълбае с метален предмет инициалите си, а месец по-късно 14-годишно германско момиче бе хванато в същото провинение.