Бойко Борисов се отказва от депутатския си имунитет

Политика

05-07-2023, 10:35

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Няма да бъда жертва на шантаж и изнудване, заяви лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов се отказва от депутатския си имунитет, обяви той пред журналисти в Народното събрание. Той уточни, че е разговарял с парламентарната група на ГЕРБ-СДС. 

Малко по-рано тази сутрин той заяви, че на съучениците на Гешев няма да даде имунитета си.

Все пак аз съм Бойко Борисов, ще си дам имунитета, въпреки толкова очевидното направено срещу мен от тогавашния главен прокурор, но аз вярвам на българския съд, на българската прокуратура, няма да бъда жертва на шантаж и изнудване, за да си прокарват и едните, и другите решения, изтъкна бившият премиер, цитиран от БТА.

В програмата за работа на парламента тази седмица е проект на решение по искането на главния прокурор от 2 юни 2023 г. за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Бойко Борисов, внесен от „БСП за България“. 

В България, ако някой не ми спомене името, се оказва, че не е значим, обясни лидерът на ГЕРБ. " И тук виждам, че и нашите некоалиционни партньори, и нашата неопозиция, защото напомням как Корнелия Нинова от трибуната на парламента ме призоваваше да ги събера и да направим правителство, множество сигнали от служебното правителство срещу г-жа Нинова стоят на трупчета, явно заради това тя се опитва да се възползва и върши някаква друга чужда задача, затова ще си дам имунитета", заяви още Борисов.