Синоптик: Очакват ни температури до 38 градуса, но и валежи

Общество

06-07-2023, 09:00

Снимка:

pixabay

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Високи температури, жеги, но и интензивни дъждове на места - така може да опишем времето през последните дни.

"Специално в София максималната температура в събота ще бъде около 25 градуса, в неделя 26 градуса. Валежите ще бъдат главно в събота, така че неделя е по-подходящ ден за високопланински туризъм и за плажни процедури по нашето Черноморие. В събота ще вали главно в централната част на страната", каза синоптикът Петър Янков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му следващата седмица ни очаква трайно затопляне, а към сряда температурите може да достигнат до 38 градуса са места.

"Летуващите по Черноморието трябва да имат предпазни средства от слънчевите лъчи и наличие на вода. Температурата на водата по Черноморието ще бъде между 23-24 градуса, а по Беломорието достига до 25 градуса. Приятно време за почивка и осъществяване на летните мечти", каза Янков.

"Хората трябва да спазват правила при пътуване. Над 33 градуса трябва да спират често и да почиват. В планината тези температури също създават проблеми въпреки прохладата, която има. Повечето пожари в нашите райони стават под влияние на човешката намеса. Изхвърляне на фасове по време на пътуване не трябва да има, както и хвърлянето на бутилки по полетата", каза синоптикът.