Володимир Зеленски пристигна на еднодневно посещение в България

Политика

06-07-2023, 12:35

Снимка:

МС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

На летището в София беше посрещнат от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна днес на еднодневно посещение в София. В Министерския съвет той ще разговаря с премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, ще се срещне също с ръководствата на парламентарните групи, вносители на проекта на декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО.

Очаква се да се подпишат съвместна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката.

По-късно през деня премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще бъдат домакини на дискусия с участието на президента на Украйна Володимир Зеленски, посланици, политици и представители на гражданското общество. Събитието ще бъде предавано на живо на страницата на Министерския съвет във Фейсбук.

"Ще проведа задълбочени преговори с премиера Николай Денков, ще се срещна с президента Румен Радев, правителствени служители, парламентаристи, политици, журналисти. Отбранителна подкрепа, евроатлантическа интеграция на Украйна, среща на НАТО, гаранции за сигурност и прилагане на Формулата на мира“, написа междувременно Зеленски в Twitter.