Циганският щъркел идва преди пубертета, отлита през менопаузата

Без цензура

04-11-2009, 11:47

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Те са свързани – последното европейско място на bg икономиката по мръсотия и бременният рекорд на 11-годишната Кортеза. Те са една и съща класация за едни и същи пепеляшки. На които им се дава най-черната работа и без някой да ги мрази. Самите пепеляшки не се обичат и се държат с живота си като мащеха. В тяхната приказка тиквите остават завинаги тикви.

А щъркелът идва преди пубертета, за да отлети чак през менопаузата. На нея е наречен и най-сигурният цигански контрацептив. През останалото време бременността е постоянно позволена и никога неприлична.

Когато ражда 11-годишна - това не трябва да бъде празник за гетото, а траур за икономиката. Защото поточната линия на малолетната бременност произвежда бъдещи аутсайдери на конвейер. Утре те също като родителите си няма да се занимават с ядрена енергетика и високи технологи. А ще горят стари гуми, за да извличат метал. Или ще бъдат заети в екологично чистата индустрия за дървени въглища. Децата на Кортеза ще бъдат неизбежната протеза. На която икономиката ще се подпира, ако иска да се придвижва. Безгрижната идилия на неизползвания цигански ресурс има своя край. Той упорито се отлага, но със сигурност ще настъпи, когато парите за пенсии и социални помощи престанат да стигат по демографски причини. Тогава легална работа с осигуровки ще се наложи да започнат и дълбоките резерви от скамейката на трудовия пазар. Те ще приличат на Кортеза и до пълнолетие ще имат повече деца, отколкото завършени гимназиални класове. Никой няма да очаква от тях да намерят лекарство против рак и ще трябва да бъдат използвани според възможностите си. Икономиката ще зависи от квалификацията на наличната работната ръка. И трябва да се пренастрои според нея, ако иска да оцелее заедно с пенсионната система. По-умният вариант е пазарът да отглежда още от училище специалистите, които после ще му са необходими. Времето за тяхното създаване обаче е безвъзвратно пропиляно и вече е дошло времето на принудителната адаптация. Количествените натрупвания на необразован човешки материал водят до качествени изменения на националната икономика. Вместо да се търсят хора за работа, трябва да се намира работа за поколението на циганските аутсайдери. Те биха се прехранвали и в радиоактивна среда, ако трудът им се изкупува на вторични суровини. И най-вероятно ще получат точно такава работа, но вече с осигуровки. 

Когато правителството предлага пенсионната възраст да се увеличи – емоционално може да се псува финансовият министър. Но рационално малолетните родилки трябва да бъдат върнати в клас и да седнат на един чин с децата си. Иначе ще се превърнат  във върховните феодали на бюджета. Ако не искате да работите до късно и до гроб, трябва да интегрирате в данъчната система пепеляшките. Които в момента са безполезни като принцеси за брутния вътрешен продукт. Ако малолетните им вагини не бъдат запушени с образование – от тях ще се изроди мръсното промишлено бъдеще. Което в най-полезния си вариант ще се подпира на метла, заработвайки месечните си помощи. Метлата е метафора на икономическата протеза, която излиза между краката на Кортеза. Едновременно е и символ на провала, претърпян от модела за интеграция на пепеляшките. Тяхната заетост в обществената хигиена би трябвало да им причини професионални деформации. От които гетото да заприлича по чистота повече на аптека, отколкото на мръсен канал.      

Бебето на Кортеза не е педофилски казус от официалния закон и племенното право. Не е и продължение на етническите традиции деца да правят деца. То е генерална репетиция за следващия икономически рекорд по мръсотия. Който ще бъде постигнат с още по-голяма разлика. Защото малолетната бременност се изполва единствено за цигански панаир. Но не и за предупреждение с какво не трябва да си играят връстничките на Кортеза. Утре те също ще станат трудни преди пубертета. И можем да се надяваме единствено да кръстят следващия потенциален аутсайдер Деменция, за да ни напомня за безсмислените опити за превенция. Така както менопаузата ни звучи като естествен цигански контрацептив.