Кокала: Уважавам ЦСКА, но ще ги бия

Архив Пловдив

23-03-2012, 15:29

Автор:

Цветелин Костов

Всичко от Автора

„Не вярвам в тази криза някой друг клуб да ни стимулира допълнително“, заяви треньорът на Локомотив (Пд).

Треньорът на Локомотив (Пд) Емил Велев е амбициран неговият отбор да вземе скалпа и на ЦСКА. Както е известно Кокала е легенда на вечния съперник на "червените" - Левски и тимът от "Армията" се явява най-големият дразнител за него.

„Първо това е един противник, който винаги трябва да бъде уважаван, тъй като всички знаем визитката на ЦСКА. След като почне мачът обаче всеки се стреми за победа и ние ще направим всичко възможно за това“, заяви треньорът на Локомотив (Пд) Емил Велев.

Той каза, че не знае съперник на ЦСКА за титлата да иска да стимулира допълнително финансово неговия тим за победа срещу червените. „Не вярвам и не смятам, че в тази криза във всички клубове някой може да стимулира друг отбор допълнително. Ако има нещо такова вероятно президентът ще знае, но аз поне не съм наясно това да е така“, коментира Кокала.

Специалистът се надява да може да разчита на Даксон да Силва в неделния двубой. Бразилецът пропусна последните две срещи на своите, заради травма в адукторите. Той изрази съжалението си, че няма да може да разчита на наказаните Танко Дяков и Даниел Георгиев, но се надява, че техните заместници ще се представят достойно и ще помогнат да бъде нокаутиран и ЦСКА на "Лаута".

„Александър Костадинов е добър съдия. Надявам се, че няма да иска да се изложи пред нашата многобройна публика на стадиона. Като цяло смятам, че и съдиите се справят с мачовете. Разбира се имало е и моменти в предишни двубои, когато се е грешало, както в наш ощърб, така и обратното“, добави Велев.

Кокала призна класата на съперника, която показаха във вчерашния мач срещу Локомотив (София), спечелен с 4:0. Той обяви, че "червените"са играли вдъхновено и никога не могат да бъдат подценявани.

"След този мач ЦСКА се нареди на върха заедно с Левски и Лудогорец. Уважавам Стойчо Младенов и не вярвам да се стигне до подобна ситуация като тази с Николай Костов. Знае се, че и като футболист и сега като треньор мачовете срещу ЦСКА са били с по-голям заряд за мен. Надявам се да зарадваме нашата многобройна публика с победа“, заключи треньорът.