Етър уволни и Радуканов

Архив Пловдив

24-03-2012, 17:25

Автор:

Цветелин Костов

Всичко от Автора

"Болярите" и "канарчетата" врътнаха 0:0, пловдивчани треснаха 2 греди

Ботев (Пд) и Етър завършиха 0:0 във Велико Търново в дербито на Източната „Б” група. „Канарчетата” се разминаха на косъм с победата, след като  гредите на два пъти спасиха вратаря на домакините Цветомир Цанков в рамките на няколко секунди. Загубата на поредни 2 точки в борбата за промоция в елита  вероятно този път ще коства главата на треньора на  Милен Радуканов. Специалистът имаше ултиматум за победа в двубоя на стадион „Ивайло”. Шансът да продължи работата си в Ботев е нищожен.  Предишният треньор на „жълто-черните” Петър Хубчев също бе натирен след двубой с „виолетовите”, които изковаха успех с 1:0 на „Колежа” през есента. Около 4000 привърженици се изсипаха на мача, като около 500 от тях подкрепяха пловдивчани. Бултрасите създадоха невероятна атмосфера и дадоха всичко от себе си, за да може любимците им да триумфират, но не стана.

Двубоят започна с надлъгване между двата отбора, като всеки дебнеше другия да сгреши. В 15-ата мин. бившият нападател на Ботев Георги Какалов стреля от малък ъгъл, но Христо Иванов изби в корнер. Малко по-късно „канарчетата” бяха сполетяни от истински малшанс .  Топката срещна 2 пъти гредите на вратата на „болярите” в 28-ата мин. След центриране на Димо Атанасов коженото кълбо стигна до Деян Христов, който я прати в напречната греда, а при добавката Мариян Огнянов със страхотно воле от границата на пеналта едва не счупи лявата греда.

Веднага след антракта бултрасите хвърлиха няколко бомбички и димки на пистата, като за пореден път създадоха уникална хореография. Двата отбора продължиха да играят предпазливо, но имаха своите шансове за отбелязване на голове. Данчо Христов се озова сам срещу Цанков, но не успя да го преодолее.  След това Какалов отново пропусна стопроцентово положение пред вратата на Ботев, а към края защитникът на домакините Ивайло Русев изчисти от голлинията удар на Петър Атанасов.