"Гладиатор” вкара от центъра на Левски

Архив Пловдив

24-03-2012, 20:15

Автор:

Цветелин Костов

Всичко от Автора

Спартак (Пд) разкова с 3:0 домакините от Карлово

 

Спартак (Пд) отнесе с 3:0 като гост Левски (Карлово) в изтеглена среща от 24-ия кръг на Югоизточната „В” група. Възпитаниците на треньора Манол Георгиев домининираха тотално на терена и можеха да спечелят още по-категорична победа. Опитният Андрей Андреев заби две от попаденията, а едно добави Борислав Никифоров.

Пловдивчани откриха резултата с гол-шедьовър в 31-ата мин. Тогава при едно спорно подаване извън пеналта Венци Гюзелев не успя да се пребори за коженото кълбо с вратаря Цветан Тодоров, който през миналия сезон пазеше на вратата на „гладиаторите”, а избитата топка кацна на крака на Андреев, който със страхотно воле от около 50 метра опъна мрежата за 0:1. Само три минути по-късно опитният футболист на „синьо-белите” предреши изхода от мача, вкарвайки втория си гол, след като бе изведен на отлична стрелкова позиция.

Борислав Никифоров фиксира крайното 3:0 в заключителните акорди на двубоя, възползвайки се от перфектен пас на Димо Хаджиев. След този успех Спартак (Пд) взе глътка въздух и се откъсна от зоната на изпадащите.

Утре от 15 часа на стадион „Г.С. Раковски” в Раковски е дербито на върха в Югоизточната „В” група. Временният лидер в класирането Тунджа (Ямбол) гостува на преследвача си и основен конкурент за първото място ФК Раковски 2011.