Муши класира АЕП за елита в Кипър

Архив Пловдив

25-03-2012, 09:33

Автор:

Цветелин Костов

Всичко от Автора

Бившият нападател на Ботев (Пд) донесе победата с 2:0 над Етникос, завърши на второ място при голмайсторите

Бившият нападател на Ботев (Пд) Дормушали Саидходжа е на път да осигури класиране на своя АЕП (Пафос) в елита в Кипър. Късно вчера 25-годишният асеновградчанин се превърна в герой за тима си, след като заби и двете попадения за победата като гост с 2:0 над Етникос(Асиа). Този кръг беше последен от редовния сезон на местната втора дивизия, като АЕП финишира на трето място.

Муши откри резултата в 13-ата мин., след като се възползва от перфектен пас отляво и разстреля вратаря на домакините с удар от пеналта. Саидходжа фиксира крайното 2:0 за тима от Пафос в 78-ата мин. Тогава той направи двойно подаване с португалеца Варгас и прехвърли стража.

Той  приключи редовния сезон с 10 гола  в актива си, което му отреди второ място в голмайсторската листа. Муши има и 3 гола в турнира за Купата на страната.

Първата четворка в крайното класиране ще играе плейофи, като само заелият последното място няма да играе в елита. Останалите три отбора са Докса (Катокопия), Аия (Напа) и ПАЕЕК (Кирения), но с оглед на точките от редовния сезон АЕП едва ли ще има проблеми да спечели промоция за първа дивизия на острова на Афродита.