Багерите влязоха на "Колежа"

Архив Пловдив

26-03-2012, 11:16

Снимка:

football24.bg

Автор:

Цветелин Костов

Всичко от Автора

Ботев (Пд) получава стадиона на концесия до есента

Ремонтът на стадион „Христо Ботев” започна от тази сутрин. Багер и тежкотоварни камиони влязоха на съоръжението, за да започнат работа по подмяната на терена. Заради извозването на пръстта ще бъде съборена част от трибуната, където се намират старите съблекални за гости. За целта по обяд се очаква по обяд да дойде необходимата машина-къртач. Иначе самият терен ще се копае на 1 метър дълбочина.

Новото  игрището ще бъде направено от фирма „Онтарио”, като се очаква новият терен да е готов за ползване до началото на следващия сезон. Новото тревно покритие ще най-модерното у нас, като ще има и отоплителна система. Както е известно, собственикът на клуба Цветан Василев планира цялостен ремонт на стадиона, като целта му е да го превърне в истинско спортно бижу.

Ръководството на „канарчетата” ще продължи останалата част от реновирането, след като получи „Колежа” на концесия, както и необходимото разрешение за строеж. Очаква се договорът за стопанисване на съоръжението да бъде подписан най-късно в началото на есента. Дотогава ще бъдат усвоени и 950 000 лв, отпуснати от държавата, които ще бъдат изразходвани за закупуване на 18 000 седалки, 120 ВИП седалки и електронно табло.