Присо излиза от ареста

Архив Пловдив

26-03-2012, 11:55

Снимка:

novini.bg

Автор:

Цветелин Костов

Всичко от Автора

Наблюдаващият прокурор ще реши какво обвинение да повдигне на нападателя на ЦСКА, след като разпита още свидетели и бъдат изгледани записите от тунела на стадиона в парк "Лаута". Задържани са и петима фенове на "червените".

Нападателят на ЦСКА Нджонго Присо, който преспа в  ареста на Пето РУП ще бъде освободен, след като  изтече мярката му за задържане за 24 часа. Засега той ще се отърве от внасяне на искане за налагане на по-сериозна мярка спрямо него. Присо бе прибран в ареста, след като се нахвърли върху полицейски служител по време на мача между Локо (Пд) и ЦСКА (0:3).

Инцидентът стана  тунела, докато той се прибираше към съблекалните, след като заедно с Даксон да Силва получиха  червени картони. Полицаят се е опитвал да го предпази от недоволните фенове, а вместо това крилото на "червените" се нахвърлил върху униформения служител. 

Разследващите случая ще разпитат още свидетели на инцидента. Предстои да бъдат изгледани и записите от тунела на стадиона в парк "Лаута", където се стигна до спречването. Едва след това наблюдаващият прокурор ще реши дали да му бъде повдигнато обвинение в хулиганство или по Закона за футболното хулиганство.


Междувременно петдесет минути преди началото на дербито за грубо нарушение на обществения ред са били арестувани и петима фенове на ЦСКА, които са на възраст между 17 и 24 години.