Пуснаха Присо от ареста в Пловдив

Архив Пловдив

26-03-2012, 18:18

Автор:

Цветелин Костов

Всичко от Автора

„Извинявам се. Беше много трудна нощ за мен”, каза футболистът на ЦСКА при напускането си на 5-о РУП

Нападателят на ЦСКА Нджонго Присо, който бе задържан в  ареста на 5 РУП в Пловдив за 24 часа,  бе освободен вчера около 14.00 часа. Срещу камерунеца е  образувано бързо полицейско производство. Засега няма да бъде внесено искане за налагане на  по-тежка мярка на футболиста на червените, тъй като на този етап няма достатъчно доказателства срещу него.

На първо време ще  бъдат разпитани още свидетели, като  ще се изгледат  и записите от охранителните камери в тунела на стадиона в парк „Лаута”, където Присо нападна полицай, който се опитваше да го защити от недоволните фенове на домакините, които го замеряха с бутилки, а той им отвърна с неприлични жестове след изгонването му от терена ,заедно със звездата на Локо Пд Даксон да Силва.  Едва тогава  наблюдаващият случая прокурор ще реши дали на крилото на ЦСКА  ще му бъдат повдигнати обвинения за хулиганство или по закона за футболното хулиганство.

За да прибере Присо от ареста пристигна административният директор на „червените” Димитър Димитров- Каубоя.

„Присо съжалява много и се извинява. Но е бил провокиран от публиката на домакините. Полицаите са си свършили работата. Ето виждате, че не се крием, съдействаме за всичко”, заяви пред журналистите Каубоя.

„Извинявам се . Беше много трудна нощ за мен”, каза пък самият Присо.