Карвальо аут за мача на сезона

Архив Пловдив

26-03-2012, 22:14

Автор:

Цветелин Костов

Всичко от Автора

Нападателят на "смърфовете" ще се лекува поне 20 дни, пропуска 1/2- финалния сблъсък с Литекс в турнира за Купата на България

Локомотив (Пд) даде сериозна жертва в мача срещу ЦСКА. Крепостта на „Лаута” бе превзета за първи след 11 поредни победи, но лошото е, че „смърфовете” останаха без най-добрия си нападател - Базил де Карвальо. Сенегалецът с френски паспорт почти сигурно ще пропусне следващите решаващи срещи на своя тим в борбата за спечелване на квота за участие в Лига Европа, включително и превръщащият се в мач на сезона сблъсък с Литекс от ½-финалите в турнира за Купата на България, който ще се проведе на 11 април в Ловеч.

Карвальо е с разтежение на десния бедрен мускул, което вероятно ще го остави извън строя за около 20 дни. Базил получи травмата след около половин час игра на „Лаута”, когато се върна в защита, за да изчисти опасно центриране в пеналта, но бе изнесен на носилка и напусна терена принудително. Лекарският щаб на „черно-белите” му даде няколкодневна почивка и той не тренира със съотборниците си днес.

На „Лаута” ще се опитат да го вдигнат максимално бързо, като му приложат иглотерапия, лазертерапия и други процедури. Базил със сигурност ще е аут за домакинството на Монтана в сряда. Едва ли ще е на линия и за мачовете с Берое и Видима Раковски.

За двубоя с Монтата треньорът Емил Велев ще се лиши от услугите и на Даксон да Силва, който ще бъде наказан за червения картон срещу ЦСКА, като не е изключено бразилецът да бъде лишен от състезателни права и за повече срещи. Добрата новина за Кокала е, че в състава се завръщат изтърпелите санкциите си Танко Дяков и Даниел Георгиев, които не играха срещу „червените”.