Ботев (Пд) изритва и Светльо Петров

Архив Пловдив

27-03-2012, 01:08

Автор:

Цветелин Костов

Всичко от Автора

Досегашният играещ помощник-треньор на Милен Радуканов не тренира с отбора, преговаря с ръководството за условията, при които ще разтрогне договора си с "канарчетата"

Ботев (Пд) ще освободи и Светослав Петров, научи Plovdivutre.bg. Веднага след уволнението на Милен Радуканов от клуба бяха обявили, че 34-годишният халф ще остане в отбора, но само като футболист. Както е известно, Петров, който е довереният човек на БГ Моуриньо изпълняваше и длъжността играещ помощник-треньор, след като през ноември го картотекираха по спешност и като играч, за да помага на  отбора на терена. Иначе заедно с Радуканов на мига изхвърча другият му асистент – треньорът на вратарите Петко Петков.

Източници от клуба признаха, че и Светльо, който е част от екипа на уволнения специалист ще бъде натирен. Затова той  не се готвеше  с отбора вчера следобяд на базата на Европейския колеж в Оризари, където временният наставник Костадин Видолов изведе тима за първа тренировка под свое ръководство. Докато останалите играчи бяха на заниманието, Петров бе привикан от ръководството за уточняване на детайлите по прекратяване на договора му с клуба. Контрактът на опитният халф с „жълто-черните” е малко по-деликатен, тъй като се води играч и треньор. Днес или най-късно утре се очаква двете страни да се споразумеят за обезщетението, което ще получи Петров, за да бъде скъсан официално договора му с Ботев.