Двама са фаворити за Ботев (Пд)

Архив Пловдив

27-03-2012, 01:21

Автор:

Цветелин Костов

Всичко от Автора

Битката за горещия треньорски стол в Ботев (Пд) е между Велислав Вуцов и Петър Пенчев

Двама специалисти са основните фаворити за наследник на Милен Радуканов в Ботев (Пд). Става въпрос за Велислав Вуцов и Петър Пенчев, разкриха източници на Plovdivutre.bg. Вуцов-младши винаги е сред кандидатите за треньор на "канарчетата", след като приключи ерата на пишман собственика Димитър Христолов. Според запознати сега и немалка част от водещите фигури сред феновете на "жълто-черните" са лобирали пред ръководството на клуба именно за 44-годишния специалист.

Както е известно, при „канарчетата” мнението на феновете се чува и не е изключено то да натежи при избора на заместник на Радуканов. Те са изразили своите идеи и възгледи пред борда на директорите на клуба, но единственият, който има правото да реши кой ще наследи уволнения БГ Моуриньо на треньорския мостик, е финансовият благодетел Цветан Василев, който превърна Ботев в един от най-добре обезпечените клубове в България и дори в "Б" група "канарчетата" разполагат с бюджет, за какъвто 2/3 от клубовете в елита само мечтаят.

Ръководството на Ботев преговаряше с Вуцов и след уволнението на Петър Хубчев, но в крайна сметка бе ангажиран 39-годишният видинчанин, който навлезе с гръм и трясък в треньорското поприще начело на ЦСКА, но се провали при „жълто-черните”. Вчера Вили не отговаряше на мобилния си телефон, който беше изключен, за да каже дали е получил нова покана да поеме „канарчетата”.

От клуба разкриха, че в сряда или най-късно в четвъртък финансовият благодетел Цветан Василев ще реши кой ще е новият треньор на отбора. Дотогава членовете на борда на директорите ще обсъдят заедно с него кандидатурите на номинираните треньори, както и тези, които са им предложени от различни мениджъри. Тренировките на тима пък ще бъдат водени от временния наставник Костадин Видолов.

Иначе другият основен фаворит за поста  Петър Пенчев в момента води Чавдар (Етрополе) и една от детските гарнитури на България. Именно бившият футболист на "жълто-черните" в тандем с Иван Кочев спасиха Ботев от изпадане в „Б” група през сезон 2008/9, поемайки тима през пролетния дял от първенството. Ако Пенчев се върне при „канарчетата” ще води тима в екип с Костадин Видолов. Той пък не отговаряше на повикванията ни на мобилния си телефон вчера.  Пенчев преди два дни твърдеше, че не е получавал покана от Ботев. Собственикът на клуба от Етрополе и голям приятел на Христо Стоичков- Емил Димитров заяви, че няма информация за оферта до специалиста, но призна, че няма да му прави спънки, ако „канарчетата” излязат с такава към Пенчев и той е готов да я приеме.

Според започнати до момента на Ботев са предложени още половин дузина специалисти, като един от най-сериозно лансираните е Атанас Джамбазки. Считаният за абсолютен фаворит за нов треньор поне допреди няколко дни Николай Киров-Белия пък не желаел да застане начело на отбора, твърдят близки до шефа на ДЮШ на клуба, тъй като смятал да изпълнява  поетите ангажименти към школата на „канарчетата” и предстоящото изграждане  на базата в кв. „Коматево”.