Ботев (Пд) потвърди ПловдивУтре: "Канарчетата" махнаха и Петров

Архив Пловдив

27-03-2012, 19:37

Снимка:

livenews.bg

Автор:

Цветелин Костов

Всичко от Автора

Милен Радуканов няма да прибере 50 бона обезщетение, направи отстъпка от сумата

Играещият помощник-треньор на Ботев (Пд) Светослав Петров няма да играе повече за „канарчетата”. Днес ръководството на клуба се споразумя с 34-годишния халф за разтрогване на договора му по взаимно съгласие. Така и последният от екипа, дошъл заедно с уволнения треньор Милен Радуканов бе освободен, с което се потвърди новината на ПловдивУтре. Първоначално шефовете бяха решили да махнат само БГ Моуриньо и треньора на вратарите Петко Петков, а Петров щеше да остане в отбора, но само като футболист.

Освен с него днес президентът на Ботев Юли Попов  се е срещнал и с Милен Радуканов , и с Петко Петков. Договорите и на тримата се прекратяват по взаимно съгласие, като те ще получат и обезщетения. Според запознати Радуканов е направил отстъпка от 50 000 лв., които трябваше да получи като компенсация по договора си. Той ще прибере по-малка сума.

Футболистите пък продължават да тренират под ръководството на временния треньор Костадин Видолов. Сутринта те помпаха мускули във фитнеса, а следобедното занимание се проведе на базата на Европейския колеж в Оризари. Според източници от клуба до ден-два финансовият благодетел на „канарчетата” Цветан Василев ще вземе окончателно решения за треньорския пост. Не е изключено той да остави Видолов начело на отбора, ако не се получат нещата с кандидата, който е номиниран от банкера.