Кокала ще разплаква Монтана с аматьор

Архив Пловдив

28-03-2012, 10:17

Снимка:

football24.bg

Автор:

Цветелин Костов

Всичко от Автора

Даксон отнесе наказание от 2 срещи, глобиха Локо (Пд) с 2000 лв.

Треньорът на Локомотив (Пд) Емил Велев ще разчита на нападателя Христо Спасов на върха на атаката в днешния двубой срещу Монтана на „Лаута”. 23-годишният голмайстор на Югозападната „В” група през последните два сезона ще замести контузения Базил де Карвальо. Спасов акостира при „черно-белите” през зимата от Хебър 2011 (Пазарджик).

Той имаше да изтърпява наказание от 8 срещи за спречкване със съдията по време на мача от трета дивизия срещу Левски (Елин Пелин) и затова направи официален дебют за „смърфовете” едва при гостуването на Монтана. При краха срещу ЦСКА Спасов замени принудително напусналия Базил де Карвальо и на няколко пъти се размина на косъм с отбелязване на гол във вратата на Райс Мболи. На „Лаута” смятат, че този мач е идеален за Ицо за откриване на головата му сметка.

Междувременно снощи Дисциплинарната комисия към БФС наказа Даксон да Силва с лишаване от състезателни права за 2 срещу. 24-годишният бразилец отнесе санкцията заради червения картон, който получи за спречването си с Нджонго Присо, който дори преспа в пловдивския арест заради инцидентите след изгонването им.

Защитникът Юнес Бенжелун пък отнесе 1 мач наказание, тъй като натрепа жълти картони и също е аут за днешния мач. Френският бранител ще бъде заместен от Валери Георгиев, който ще си партнира със завръщащия се след санкция Танко Дяков. С по-офанзивни функции пък ще бъде натоварен Христо Златински, който ще играе на позицията на Даксон.

Дисципът наложи и парична санкция от 2000 лв. Локомотив (Пд) за хвърлени предмети по време на мача с ЦСКА. Инцидентите след изгонването на Даксон и Присо ще бъдат разгледани на следващото заседание на комисията.