Ботев (Пд) победи след 4,5 месеца, тръгна към „А” група

Архив Пловдив

01-04-2012, 18:50

Снимка:

livesport.bg

Автор:

Цветелин Костов

Всичко от Автора

"Канарчетата" треснаха с 2:0 Черноморец в Поморие, Кривия и Неделев съживиха мечтите на "жълто-черните"

Ботев (Пд) спечели първа победа в първенството на Източната „Б” група след повече от 4,5 месеца, удряйки с 2:0 като гост закъсалия финансово Черноморец (Поморие). Последният си  успех  „канарчетата” записаха на 13 ноември миналата година, когато на „Колежа” с 1:0 бе сразен Сливен, като 3-те точки, завоювани срещу „воеводите” се оказаха и единственият пълен актив, взет с игра по времето на треньора Милен Радуканов . Иначе през пролетта на пловдивчани им бе присъдена служебна победа с 3:0 над Доростол, но тя не влиза в тези сметки.

Попаденията срещу младоците на Неделчо Матушев забиха пренебрегваният от БГ Моуриньо Александър Александров – Кривия, който получи капитанската лента  и Тодор Неделев. Така временният треньор Костадин Видолов направи повторен дебют през този сезон с победа, а „канарчетата” възродиха мечтите си за промоция в „А” група. И двата мача за шампионата, в които Магьосника е бил начело на отбора, „жълто-черните” печелят трите точки, а от турнира за Купата на страната бе отстранен Малеш (Микрево), с което активът на младият специалист е общо 3 от 3.

Днес Ботев изглеждаше преобразен и още от самото начало на двубоя натика домакините в собствената им половина. Александър Александров и Деян Христов се разминаха с отбелязването на гол в първите 10 минути на мача. Логичното обаче се случи в 24-ата мин, когато Кривия промуши топката в мрежата на Християн Славов след центриране отляво на Радослав Бачев. Докато се окопитят домакините инкасираха и втори гол. Заби го Тодор Неделев с чудесен шут след заучено изпълнение на фаул в 33-ата мин. Малко преди края на първата част Деян Христов не успя да порази за трети път опразнената от Християн Славов врата, след като ударът му от над 35 м.профуча над гредата.

След антракта двубоят продължи в същото русло, а още в 47-ата мин. Терминатора нацели дясната греда на домакините . До края на мача Христов се отчете с още два пропуска, а заменилият го Атанас Курдов също не успя да порази мрежата на поморийци за трети път. Четвърт час преди края домакините пратиха топката във вратата на Христо Иванов, но страничният рефер отмени попадението заради засада.

Феновоте на Ботев  отново изпитаха радостта от победата, като около 400 бултраси деряха гърла на стадиона в Поморие. Временният наставник Костадин Видолов пък ще накара шефовоте си да се замислят дали да не го оставят до края на сезона, вместо да ангажират друг треньор. Отговорът на този въпрос ще стане ясен в следващите дни, като сред вариантите е и наставникът на поморийци Неделчо Матушев.