До месец решават присъдата на Атанас Мъндев за трафик на жени

Архив Бургас

04-04-2012, 18:19

Автор:

Нели Иванова

Всичко от Автора

Защитата иска делото да бъде върнато заради съществени процесуални нарушения.

При закрити врата мина делото в Бургаски апелативен съд срещу сливналията Атанас Мъндев и 5-има негови авери, обвинени за трафик на жени.

Причината е, че мотивите на сливенските магистрати по делото са засекретени. Процесът дойде в Бургас на втора инстанция след като обвиняемите обжалваха наложените в Сливен ефективни присъди.  Решението бе протестирано и от прокуратурата.

Според прокуратурата Мъндев е тартор на организирана престъпна група, която въртяла бизнес с проститутки. Като участници в схемата държавното обвинение посочва 37-годишните Кольо Иванов – Каруцата и Петър Живков – Черния, година по-младия Валери Райков – Директора, 42-годишния Селим Кадиров – Салама и 53-годишния Иван Илиев – Кунгфу.

Днес апелативните магистрати не уважиха искането на наблюдаващия прокурор шестимата да получат присъди и по части от обвинението, за които са оправдани.

"Защитата направи обосновано искане за връщане на делото, тъй като са допуснати съществени процесуални нарушения, които се изразяват в противоречия между диспозитива и мотивите”, заяви за БургасУтре адв. Благой Потеров, който представлява Валери Райков.

Според защитниците на Мъндев и съпроцесниците му свидетелските показания се отнасят за деяния до 2002-ра г. Те обаче са обвинени по текст от закона, който е приет по-късно.

Съдът ще излезе с решение в едномесечен срок.