Рада Чомакова свири Чайковски на общ концерт с ученик

Архив Бургас

18-05-2012, 09:22

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

В програмата са включени и произведения на Шуман. Концертът ще се състои на 20 май от 11 часа в залата на областна администрация.

Известната бургаска пианистка Рада Чомакова ще изнесе съвместен концерт с нейн възпитаник. За събитието, което вече е традиция, до Чомакова ще застане талантливият Димитър Кънчев.

В програмата са включени произведения на Шуман и Чайковски. Концертът ще се състои на 20 май от 11 часа в залата на областна администрация.

Рада Чомакова е преподавател по пиано в музикалното училище в Бургас от 1970 година. Богатият й репертоар включва над 30 клавирни концерта. През годините е взимала участие в майсторките класове на голямата френска пианистка Ивон Лефебюр в Париж и на чешкия пианист Иван Моравец в Прага.

Свидетелство за виртуозните й умения на педагог са многото награди получени от нейни ученици в престижни национални и международни конкурси – повече от 200.

Последното от многото отличия, с които се завърна талантливия Димитър Кънчев е първа награда в III-та група до 19 г. на Международен конкурс за пианисти и композитори „Млади виртуози” 2012. Освен това той е знаменосец на Музикалното училище и е стипендиант на Министерство на културата и на Американска Фондация за България.