Свикаха кризисен щаб в Перник заради земетресението

Архив София

22-05-2012, 05:27

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

От Главна дирекця "Пожарна безопасност и защита на населението" проверяват инфраструктурата по места. При БДЖ всичко е в изправност, няма нарушения по линиите, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Областният управител на Перник е свикал кризисен щаб, поддържа се връзка с него.

Всички полицейски патрули и екипи на Пожарната са по кварталите, за да окажат помощ на хората, ако е необходимо. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".  От Българския червен кръст имат готовност там, където е необходимо, да се доставят топли напитки.

По думите му в момента колегите от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" проверяват инфраструктурата. При БДЖ в момента всичко е в изправност, няма нарушения на линиите, добави той. Електропреносната мрежа също била в нормално състояние.

Има много обаждания на телефон 112. Има паднали мазилки, комини. По-задълбочени огледи ще може да се направят в светлата част на деня, каза още Цветан Цветанов. Няма регистрирани пострадали хора.

Около 3 часа беше усетено силно земетресение с епицентър Перник.Според Европейския сеизмологичен център трусът е бил с магнитуд 5.6. Според Геофизическия институт на САЩ трусът е бил със сила 5.8. Силата на трусовете е била между 5.9 и 6 по Рихтер, съобщи БНР.

Последваха над 15 вторични труса. Около 4,31 часа беше усетено земетресение с магнитуд от 4,7 по Рихтер. А в 5,13 часа имаше още едно силно разтърсване, което беше от порядъка на 4,0 по Рихтер. Най-силен е бил трусът в Перник и в София.

ЗА ГОЛЯМОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ЧЕТИ ТУК!

ЗА ВТОРИЯ ТРУС СЕ ИНФОРМИРАЙ ТУК!

ЗА ТРЕТИЯ МОЖЕ ДА НАУЧИШ ТУК!

А ТУК ВИЖ КАК ТРЯБВА ДА РЕАГИРАШ ПРИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ!