Огнени факири, индийски танци и балет за откриването на пясъчния фест

Архив Бургас

03-07-2012, 09:35

Снимка:

Славея Стоянова

Автор:

Славея Стоянова

Всичко от Автора

Пищното представление бе открито с мистична египетска хореография.

Изящни танци, огнени факири и пищна заря белязаха откриването на тазгодишното пето издание на Фестивала на пясъчните фигури.

Истинско вълшебство бяха приготвили бургаските танцови школи, Операта, момичетата от СКХГ "Черноморец" и клуб “Фрея”. Те показаха уникални хореографии на балет, египетски танц и приказни японски стъпки, които се преплетоха на сцената и приковаха погледите на бургазлии

Пищното представление бе открито с мистична египетска хореография. Веднага след това на сцената се качиха сладураните от танцова школа “Фрея”е екзотично индийско шоу.

Заради дъждовете и лошото време преди седмици една от фигурите била съборена и се наложило да я градят отново. След ремонта обаче къщата на чичо Скрудж станала още по-красива, обясни кметър Димитър Николов преди началото на невероятния спектакъл.

Стотици се стекоха да се полюбуват на грандиозното шоу, което продължи повече от час и завърши с пищна заря.

“Вече придобихме самочувствие и достатъчен опит и можем да кажем, че тази година скулптурните фигури са още по-красиви и по-интересни. Вече имаме собствена школа скулптори, не само чужденци, но и българи. И други градове започнаха да ни копират, но ние ще ставаме все по-добри”, каза още кметът.

До късно през нощта 18-те пясъчни статуи бяха окъпани от светлината на стотици светкавици, а всеки посетител си тръгна с фотос за спомен.