Кирсан Илюмжинов на среща с Митко Събев в Поморие

Архив Бургас

27-07-2012, 12:49

Снимка:

Интернет

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

С българския премиер поговорихме относно турнири по шахмат, които Федерацията възнамерява да провежда в България -е заявил Илюмжинов на столичното летище.

Председателят на Международната федерация по шахмат Кирсан Илюмжинов е заминал за Поморие, където ще има срещи със своя нов партньор в бизнеса Митко Събев, чието участие в компанията е 47,5%.

Както БургасУтре вече писа след пристигането си в България вчера Илюмжинов се срещна с премиера Борисов в столицата, след което излетя за Бургас.

Новият мажоритарен собственик на Петрол е пристигнал край морето снощи и е имал среща на четири очи с бургаския кмет Димитър Николов относно бъдещето на Черноморец и собствеността на клуба, която е поделена с община Бургас.

При срещата си с Борисов вчера Илюмжинов заяви, че ще продължи да инвестира в България, както и че ще подкрепя развитието на спорта у нас. Първото, с което ще се захване Кирсан Илюмжинов е организитането и провеждането на турнири по шахмат, под егидата на Международната федерация.

"С българския премиер поговорихме относно турнири по шахмат, които Федерацията възнамерява да провежда в България. Обсъдихме и икономическата ситуация в България. Информирах го, че сме готови да работим в България, да инвестираме, да създаваме нови работни места" е заяви Илюмжинов на столичното летище.