Откриха обезглавени 17 цивилни в Афганистан

Архив София

27-08-2012, 14:36

Снимка:

© БГНЕС

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Телата на две жени и 15 мъже са открити от едната страна на път в района на Муса Кала, провинция Хелманд.

Седемнадесет цивилни са открити обезглавени в провинция Хелманд, съобщиха афганистански власти, обвинявайки талибанските бунтовници, предаде news.bg.

Телата на две жени и 15 мъже са открити от едната страна на път в района на Муса Кала, провинция Хелманд.

По-рано местните власти, цитирани от Би Би Си, съобщиха и за 10 афганистански войници убити при нападение на талибаните в същата провинция.

Войниците загинали, когато бунтовниците нападнали контролно-пропускателен пункт в област Уашир, обясниха от управата на провинция Хелманд.

Най-малко петима други войници са обявени за изчезнали. Не е ясно дали те са били отвлечени или са отишли с нападателите доброволно.

"Имаше нападение на един от нашите постове в област Уашир. Десет войници загинаха в тази атака", заяви полковник Мохамед Исмаил Хотак - заместник-началник на регионалния координационен център на афганистанската армия и на водените от САЩ сили на НАТО.

Но Дауд Ахмади - говорител на управата на провинция Хелманд, заяви, ​​че нападението е "вътрешен заговор" и че петимата са отишли доброволно с талибаните.

И двамата обаче съобщиха, че инцидентът се разследва.

Четирима други войници са ранени при атака в неделя вечерта.

Междувременно се съобщава, че афганистански войник е убил двама войници на НАТО в понеделник в източната част на провинция Лагман."Войниците от Международните сили за сигурност ИСАФ са отвърнали на огъня и са убили нападателя", заяви пред АФП говорителят на ИСАФ.