Свалят имунитета на руски депутат, разследван по сигнал на Ивайло Зартов

Архив Бургас

04-08-2012, 14:24

Снимка:

vesti.bg

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Генадий Гудков пръв обвини Зартов в съда, че присвоил 3,7 милиона лева от българо-руския холдинг "Инглиш Вилидж"

Депутатите от управляващата партия "Единна Русия" са готови да лишат от имунитетразследвания за далавери в България опозиционер Генадий Гудков,

предаде в. "24 часа" по информация на ИТАР-ТАСС. Управляващите ще го сторят, ако постъпи искане от руската генерална прокуратура. За това увери Андрей Воробьов, председател на фракцията на "Единна Русия" в Думата.

Следственият комитет на Руската федерация обяви завчера, че е получил потвърждение за данни за участие на Гудков в незаконен бизнес както в Русия, така и в България и Гибралтар. Депутатът от опозиционната партия "Справедлива Русия" е разследван по сигнал на бургаския бизнесмен Ивайло Зартов. Самият Гудков обаче отрича да е развивал бизнес у нас. Генадий Гудков пръв обвини Зартов в съда, че присвоил 3,7 милиона лева от българо-руския холдинг "Инглиш Вилидж"

Генадий Гудков засега дава вид, че се отнася спокойно към възможността да остане без имунитет, отбелязва ИТАР-ТАСС. Според него позицията на следствието противоречи на руското законодателство. "Излиза, че следователите просто не познават законите. На депутатите и министрите не е забранено да имат акции в компании", каза опозиционерът.

За бизнеса си в България Гудков твърди, че е "пострадала страна". Той допълни, че съвсем честно, лично и доброволно се е явявал на разпитите. Депутатът обвини Следствения комитет на Руската федерация, че чрез просрочена призовка се опитал насила да извика на разпит жена му Полина.