Везните се ръководят от емоционално променливи настроения

"Везни" е седмият зодиакален знак, принадлежащ на елемента "Въздух"

Той е мъжки, активен знак, ръководен от емоционално  променливите си настроения.

Графичното изображение на зодиакалните знаци понякога идва от скицирането на самия знак.  ВЕЗНИ са представени схематично само от едната част на везната, използвана във фармацията, като двете паралелни линии символизират връзката между ВЪЗДУХА и ЗЕМЯТА, а включената полусфера в горната част - трансформира индивидуалното в колективното начало.

Знакът ВЕЗНИ принадлежи към кардиналния зодиакален кръст, заедно с КОЗИРОГ, ОВЕН и РАК.

СЛЪНЦЕТО преминава през този зодиакален знак от 23 септември до 22 октомври.  Като въздушен знак, той отбелязва отправната точка на втората част от астрологичната година, когато Слънцето пресича екватора, за да влезе в южната полусфера.

В същото това време природата се лишава от външните си форми, след като е дала своите последни плодове. Това е период на равновесие, който се характеризира с мек и умерен климат.

В астрологическо съответствие Слънцето възнаграждава родените под знака ВЕЗНИ с уравновесен, хармоничен и фин характер.  Те притежават силно развито чувство, лекота на привързване, любов към справедливостта, както и към удоволствията, въобще към всичко, което е красиво и прави живота приятен.

Силата на родените под знака ВЕЗНИ е в тяхната обичливост, те са сърдечни и раздават щедро чувствата си.

А тяхната слабост са най-вече удоволствията, на чиито изкушения трудно устояват.

Какво трябва да се запомни за знака Везни:

1. ВЕЗНИ са седмия знак на Зодиака

2. Знак, принадлежащ на елемента "ВЪЗДУХ"

3. КАРДИНАЛЕН знак, МЪЖКИ, ПОЛОЖИТЕЛЕН

4. Полето, което управлява знакът ВЕЗНИ, се занимава с отношенията между хората, с контактите и възможностите за реализацията на личността.

5. Планетата ВЕНЕРА е управител на знака ВЕЗНИ.

6. В този знак СЛЪНЦЕТО е в ПАДЕНИЕ, а планетите МАРС и ПЛУТОН - в ЗАТОЧЕНИЕ.

Венера - планетата господар на знака Везни

С дружелюбност и с топло, отворено за хората, приятелите и роднините сърце, такъв човек е способен на обич, има миролюбиво поведение и влечение към хармонията и финеса.  Обича удобствата и комфорта, удоволствията и лукса.  Би било добре, ако слага известна спирачка на тази черта от своя характер.

Както при знака Телец, Венера и в знака Везни дава изтънчен вкус и предпочитание към красотата, хубавите мебели, дрехи, украшения, декорации, както и стремеж към реда и чистотата.

Обкновенно тези личности са надарени с таланти: за пеене, музика, изкуство, поезия и др.  и често успяват да развият някой от тях, ако, разбира се, имат желание и упорство за това.  Подкрепата на Венера, може да се използва и в деловия живот, тъй като тя носи сполука във финансовите дела и възможност за постигане на благополучие.  Обикновено Венера дарява весело, пълно с надежда и с доброта настроение, привлича и много приятели.

Партньорство:

Знакът Везни може да сключи хармонично партньорство със зодиакалните знаци ОВЕН, ВОДОЛЕЙ и БЛИЗНАЦИ, а със знаци Рак, Дева, Телец и Козирог връзките са неблагоприятни, като протичат с доста усилия и от двете страни и най-често завършват с неуспех.

За жените, родени под знака Везни, може да се каже че са пристрастени към взаимоотношенията, като важен момент в тях е противодействието на силите. Изпитват физическото удовлетворение от секса, който често е с голяма интензивност, макар че е възможно да страдат от липсата на психическа наслада от него. Също така по време на любовната игра те не смятат за нужно да проявяват някаква инициатива.

За мъжете, родени под знака Везни, е характерно, че макар да разполагат с висок сексуален потенцал, те рядко го използват напълно.
      
Числото 6 е щастливото число за знака, а сините и светлосините тонове са от цветовата гама на знака Везни, денят е петък, а предпочитаният сезон - есента.

Части на тялото, управлявани от Везни, и болести:

Везни предимно оказват влиянието си върху бъбреците и ендокринната система.

И от това следват всичките заболявания, свързани с бъбреците, а именно:  уремия, нефрит, спиране на урина, камъни в бъбреците и други.

Пез есента, когато Слънцето преминава през зодиакалния знак Везни, зачестяват оплакванията и хроничните кризи свързани с тези органи и заболявания.

Държави и градове под знака Везни:

Австрия, Индокитай, Китай, Тибет, Горен Египет и Аржентина.

Франкфурт, Виена, Лисабон, Копенхаген и Нотингам.

Подходящи камъни за знака са:
      
Светлооцветените камъни, като аквамарин, топаз, планински кристал, светъл турмалин.

ОПАЛ - на опала в средните векове са приписвали свойството да предпазва хората от чума.  А в качеството му на талисман е гарантирал успех във всички начинания, но при условие, че този, който го носи е благороден човек, съумял да победи в себе си егоизма и да увеличи жаждата си за живот.

ЛАЗУРИТ - в древността от него са правели геми. Това са овални пластинки с гравирана върху тях рисунка. В Рим любителите на изкуството са се гордеели със своите колекции от хиляди геми.

Както и другите скъпоценни камъни, така и лазурита е притежавал лечебни свойства.  Средновековните лекари са препоръчвали този камък да е носи от болните от анемия, от кожни заболявания, от епилепсия и ревматизъм.

ТУРМАЛИН - минерал с много сложен състав, Албумоборосиликат на натрия и калая. Оцветен е различно от йоните на мангана (розов,червен), от желязото (син, зелен, черен), от хрома (зелен).

Бижутерийните турмалини са сравнително редки и имат наситени цветове:  розов, малинов, вишневочервен, яркожълти и зелени, като най-ценните са червените турмалини.

Характерната особеност на турмалина е, че притегля пепелта от цигарите, заради което холандците са го нарекли пепелопритегател.

Различно оцветените турмалини имат и различно действие като талисмани.  Така например, малиновият турмалин е талисманът на художниците - дава им творческа сила и им носи признание.

Зеленият турмалин поглъща излишната енергия, като при него условието е, че трябва да се носи до тридесет и петгодишната възраст.  Черният турмалин е камъкът на вещиците.

Като амулет, турмалинът във всичките си видове съхранява младостта и силата на притежателя си.

 

Вижте още : Хороскоп за деня