15 октомври: Новолуние във Везни - равновесие и хармония

Слънце във Везни, Луна във Везни

Астрологична картина на деня - 15 октомври

Понеделник ще постави началото на новия лунен цикъл и седмицата, която ще маркира най-благоприятния период през текущия месец. Днешният ден ще протече почти на празен ход, така че не бързайте да стартирате седмицата. Затова пък можем съвсем успешно да се избавим от стари проблеми и да решим спорни въпроси, което ще ни помогне оттук нататък да се движим само напред. Импулсивността и съмненията обаче могат да се превърнат в непреодолими препятствия и да станат причина да си вземете стар излишен багаж, в нова напълно променена ситуация. Не им позволявайте да ви влияят, най-вече в контактите и взаимоотношенията с околните.

Новолунието във Везни настъпва в 15,02 часа и обещава благополучно и хармонично развитие на ситуациите и процесите през следващите дни и дори седмици. Юпитер, щедрият небесен благодетел, макар и отдалече ще подкрепя  с положителни импулси новите идеи  и намерения, които днес можем да оформим ментално, а в следващите дни да стартираме и реално. От тази подкрепа ще се възползват успешно най-вече онези, които имат важни лични планети и ъглови точки в последната декада на знаците Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей. Самите знаци подсказват, че през идните седмици, теми и проекти, свързани с общуването, образованието, медиите и издателската дейност, търговията, социалните дейности, лични и колективни творчески проекти, изкуството и дизайна, ще се радват на успешно развитие и широка публичност. Внимание и дискусии ще пораждат и въпросите, свързани с религията, философията и обществените идеали. И за разлика от предходните месеци, всички тези теми имат шанс да получат благоприятно развитие, стига към техните проблеми да бъде подходено разумно и отговорно.

Знакът Везни е знак на общуването и всички ние ще получим стимул да засилим обществената си активност, да актуализираме, разширим и хармонизираме контактите си. Везни е знак, който изисква установяването на баланс, насочва вниманието към красотата, стила, добрите обноски и дипломацията и провокира ярко чувството ни за справедливост и равновесие. Неговата владетелка Венера,  заедно с общителния и находчив Меркурий, ще ни помагат почти през целия месец да съгласуваме позициите си и да урегулираме противоречията, там, където те са възникнали и поставят прът в колелото на развитието ни. Това поражда надежди, че много от проблемите от социално, политическо и икономическо естество, актуални през последните месеци, ще получат шанс за разрешаване. Остава ни само да се надяваме, че тези, от които зависи това, ще се възползват от благоприятните предпоставки. Уместен повод да си напомним, че по време на новолуние всяка мисъл може да стане реалност. Включете в своите желания и надежди мир и благоденствие за всички хора по земята и за цялата земя! Вселената днес може отзивчиво да ни отговори.

Новолунието задава нова житейска програма за всички ни и, както вече споменах, взаимоотношенията, съглашенията и юридическите решения на разногласията ще бъдат главен акцент в нея. Желанието да постигнем равновесие обаче, може да провокира изява на негативните качества на Везните - колебание и нерешителност. Внимавайте, докато преценявате всички "за" и "против", да не изтървете шансовете си. От друга страна, прибързването и нежеланието да се занимаваме с подробности и детайли със сигурност ще създаде проблематични ситуации и ще доведе до нежелани резултати в бъдеще. Меркурий ще стане ретрограден в рамките на този лунен цикъл, така че всички пропуски и грешки ще блеснат и едва след тяхното отстраняване ще можем да продължим напред. Бъдете внимателни, наблюдателни и имайте едно на ум - не всичко ще протече така, както сме го планирали. Това касае най-вече сроковете, които си поставяме, но и случайността ще има тежка дума в определянето на това кои начинания ще се окажат устойчиви и кои само добри намерения.

Така или иначе през следващите две седмици препятствията ще бъдат по-малко от възможностите, а и околните с удоволствие ще ни помагат в сложни моменти. Свежи и оригинални идеи ще ни насочат към нестандартни решения по отношение на начините, с които ще постигаме целите си. Бъдете изобретателни и инициативни и не се колебайте да дадете път на най-смелите си намерения. Планирайте ги още тази вечер, а от утре започнете да ги осъщестявате.

Вгледайте се в себе си, в средата в която живеете, в начина, по който общувате. Новолунието във Везни ще ви помогне да стартирате инициативи, насочени към подобряване на имиджа, поведението и обноските ви, хармонизиране на взаимоотношенията с хора, които цените и обичате, постигане на взаимност и щастие в интимните партньорства, подобряване на качеството и стандарта на живот, навлизане и адаптиране към социалната среда, която е желана и привлекателна за вас.

На всички пожелавам светли мисли, достойни цели и успешни начинания!