18 октомври: Следвайте логичната си преценка

Слънце във Везни, Луна в Стрелец

Астрологична каартина на деня - 17 октомври

Лунният сърп вече се показа на небосвода и днес растящата Луна ще ни поднесе много подаръци под формата на обновление в плановете и начинанията, бърз напредък в делата и много интересни предложения, касаещи деловия и личния живот. Не забравяйте да и благодарите за подкрепата - можете да я видите вечер,  на западния хоризонт, малко след залеза на Слънцето.

Денят ще бъде успешен за смелите и инициативните, но само в случай че успеят да избягат от капана на самозаблудите и да запазят реалистичната си преценка за обстоятелствата и възможностите, които им предлага живота в момента. Не приемайте желаното за действително. Не се доверявайте на случайни хора и предложения, осланяйте се най вече на логичната си преценка. Интуицията може да ви подведе. Бленуването по нереалистични очаквания и далечни мечти пък, вероятно просто ще ви загуби времето и ще отклони вниманието ви от възможности, които можете да реализирате сега.

Стремежът да проявим индивидуалността си по оригинален и нестандартен начин, както и да разширим впечатленията си чрез общуване с интересни и нестандартни личности и пребиваването в необичайна, неформална среда, днес ще бъде източник на вдъхновение, положителни емоции и провокация за раждане на смели дори революционни идеи. Активния социален живот пък, ще ни помогне да се освободим от напрежението на деня във вечерните часове. Не пропускайте възможност да се срещнете с приятели, да посетите светско събитие, концерт или забава. Оптимизмът и веселото настроение днес са заразителни. Високата интелектуална и духовна активност, обещават на онези, които са ангажирани със собственото си развитие да срещи с добри учители, хора и идеи, които могат да им разкрият нови хоризонти на познанието.

Важно условие за всички, които се стремят и очакват удволетворителен социален и личен живот е да не забравят правилата на общуване, взаимното уважение и деликатността. Не форсирайте събитията и избягвайте спорове, особено по политически, философски и религиозни въпроси.

Работа и бизнес

Денят благоприятства работа и обсъждане на въпроси свързани с международна търговия и контакти, образование, издателска дейност реклама и медии. Успешно ще се развиват ситуации изискващи юридическа подкрепа и обосновка. Проблеми могат да възникнат за онези, които надценяват собствената си значимост. Периода подкрепя колективните дейности и проекти, и дори ярко изразените индивидуалисти ще трябва да се съобразят с този факт. Не се тревожете, че заслугите и потенциалът ви ще бъдат омаловажени. Самия факт че сте приети да пеете в хора, означава че сте добри солисти. Избягвайте спорове и солово решаване на проблематични ситуации.

Здраве, хранене и красота

Денят е изключително благоприятен за спорт, макар че твърде високия енергиен потенциал може да стане причина за малки травми-бъдете внимателни и не надценявайте възможностите си. Въпреки тези малки опасности спортът днес е не само възможност за поддържане на добра физическа форма, но и метод за освобождаване от емоционалното напрежение.
Уязвими са черният дроб и бедрата, както и кръвта. Дихателни упражнения ще помогнат да обновите клетките и кръвта с повече кислород - това действа пречистващо.