Ден година храни - погрижете се забъдещето си

Слънце във Везни, Луна в Козирог

Астрологична картина на уикенда: 20-21 октомври

Уикендът този път ще бъде изцяло подчинен на тенденциите определи от растящата Луна и независимо че е предназначен за почивка, ще ни държи в делово настроение мотивирано от желанието за по-добри резултати в бизнеса и кариерата. Общуването ще бъде сдържано, темите ще се обсъждат по същество без емоционални примеси и оптимистични очаквания. Интересът ни ще бъде насочен най-вече към дългосрочни цели.

Съботният ден ще ни даде възможност да придобием правилна ориентация, да вземем верни решения. Успешно ще можем да комбинираме изцяло логични изводи базирани на  факти с интуитивни прозрения и правилни усещания. Ще бъдем напълно готови да разграничим реалното от желаното и да оценим възможностите, които можем да реализираме в момента. Добре би било, ако действително се нуждаете от подобна реалистична представа, да побързате да я придобиете до ранния следобед. Това разбира се предполага нужда от спокойствие и усамотение и отказ от ненужни контакти и безперспективни срещи.  Разговори, на които възлагате надежди е по - добре да насрочите за неделя.

В ранния следобед и вечерните часове е възможно събития и обстоятелства да нарушат емоционалното ни равновесие. Радикални настроения могат да смутят спокойствието ни, както и да станат източник на собственото ни недоволство и загуба на самоконтрол. Полезно би било да ограничите общуването с членове на семейството, а също и участието си в масови мероприятия и сбирки. Основно почистване на дома и изхвърляне на ненужни и непотребни вещи , ще ви помогне да канализирате енергия в позитивно, полезно и резултатно занимание.

Неделният ден ще протече спокойно и хармонично и ще ни даде възможност за успешни покупки и ползотворни срещи. Времето ще тече бавно и едва ли някой ще се почувства принуден да бърза с постъпки и решения. Въпреки това, би било жалко, ако посветите този ден изцяло на отдих и общуване в тесен семеен кръг. Много по-уместно е да концентрирате мислите и потенциала си в планиране на бъдещето и провеждане на срещи с хора, които имат отношение към него. Така или иначе, ситуациите и обстоятелствата през този ден, срещите , покупките и решенията, би следвало да бъдат ориентирани към търсене на повече стабилност и и придобиване на по-голяма самоувереност.

Здраве, хранене и красота

Периодът предполага обостряне на хронични здравословни проблеми, затова бъдете внимателни и вземете мерки при първите симптоми на неразположение. Уязвими са костите и ставите, които не бива да се натоварват и лекуват с агресивни методи и хирургична намеса. Посещението при стоматолог също е разумно да отложите поне до средата на следващата седмица. Кожата е крехка и предразположена към дехидратация. При козметични процедури е важно да не бъде нарушавана нейната цялост и структура. Много ефективни ще бъдат козметични средства съдържащи и стимулиращи производството на колаген. Метаболизмът е забавен и предполага наличието на застойни процеси. Въздържайте се от консумация на трудно смилаеми храни. Много полезни за здравето и красотата ще  бъдат всякакъв вид семена и ядки.