Бан Ки Мун се предаде пред Gangnam style

Булевард

21-10-2012, 15:46

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шефът на Google танцува Gangnam Style

Gangnam Style в Морската

Генералният секретар на ООН отстъпи званието "Най-известен кореец"

Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун се отказа от званието "най-известен кореец", отстъпвайки го на рапъра Сай, който покори света с хита си Gangnam style.

Бан направи неочакваното признание в университета Дрейк в Де Мойн, столицата на американския щат Айова. "Веднъж бях представен от един журналист като най-известния кореец на планетата. Но съм принуден да отстъпя титлата на Psy, изпълнителя на песента Gangnam style", пошегува се генералният секретар, а аудиторията избухна в смях и го аплодира бурно.

Бан Ки Мун зае поста генерален секретар на ООН на 1 януари 2007 г., когато смени Кофи Анан.

Пътят към славата на неговия съотечественик Пак Дже-сан е доста по-кратък. Той направи истински фурор тази година с парчето Gangnam style, което стана хит номер едно почти в целия свят.

Песента оглави британския чарт, въпреки, че се изпълнява на корейски. Освен това тя зае второ място в класацията Хот 100 на "Билборд" и влезе в Книгата на рекордите на Гинес като най-гледания клип в YouTube.

С израза Gangnam style корейците описват разкошния живот, свързан с богатия район на Сеул - Gangnam, който често е сравняван с Бевърли Хилс.