22 октомври: Речено - Сторено

Слънце във Везни, Луна във Водолей

Астрологична картина на деня : 22 октомври

 

Към обичайния за понеделник сутрин вътрешен бунт, днес не е изключено да добавим немалка доза съмнения, колебания и вътрешни противоречия, които заплашват за снижат самоувереността ни. Ще има и такива сред нас, за които подобни чувства и усещания са не само моментно настроение, но и тенденция, която ще се задълбочава и разгръща през идните дни. И действително всички, макар и всеки в различна степен ще усети пресата на ограничаващите обстоятелства. В най-добрият случай дейности, които обичайно не изискват усилия ще ни костват много повече усърдие и време, а занимания, на които сме свикнали да разчитаме като източник на радост, рязко ще загубят както привлекателността си така и потенциала си да ни направят щастливи. Съкровени мечти отново могат да напомнят за себе си, но този път ще трябва да потърсим задължително подкрепата на обективните обстоятелства за да разграничим реалността от илюзията  и желаното от действително възможното. Разбира се  целият този процес си има смисъл и до края на седмицата мнозина ще са успели да "отсеят зърното от плявата" в някоя област от живота си. Обикновено този процес е свързан с отрицание, а сега може да провокира и опити за намиране на заобиколни пътища, но който си позволи да играе не по правилата вероятно ще привлече към себе си още по-големи проблеми.
Днес се опитайте да не давате словесен израз на негодуванието си тъй като лунната енергия е изключително отзивчива към словесните форми. Всяка дума произнесена на глас може намери проявление в реалността, при това твърде бързо. Затова пък денят е изключително благоприятен за молитви, положителни утвърждения и ораторски изяви. Думите ви задължително ще стигнат там накъдето сте ги насочили и ще върнат към вас ефекта който сте заложили в тях. Интелектът днес е на почит. Ако имате какво да кажете -сега е момента, ако не, по-добре замълчете.

 

Работа и бизнес

Денят благоприятства интелектуалните дейности, но за да се възползвате по-пълноценно от това е желателно да концентрирате активността си в следобедните часове. Преди обед, затруднения и забавяния от различно естество ще възпрепятстват инициативите ни. Денят категорично не е подходящ за нови начинания. По-добре довършете вече започнатото при това са максимална отговорност. Допуснати грешки и пропуски много скоро могат да станат източник на проблеми, чието решаване ще изисква целия ви потенциал.

 

Здраве, хранене и красота

Би било разумно днес да бъдем по-пестеливи в разхода на енергия. Преумората ще отслаби виталитета и ще уязви организма, а сезона предполага настинки и обостряне на хронични проблеми. Нервната система и осезателните органи са с изострена чувствителност. Избягвайте стресови ситуации, дразнещи светлини и звуци, престой в задимени и задушни помещения. Предстои смяна на енергийните потоци в тялото, която може да предизвика временно неразположение, нервна възбудимост и хранителни смущения. Умерен двигателен режим и разходки на чист въздух ще ни помагат да преминем безпроблемно през този процес.