Нови 400 табели за "Синя" и "Зелена" зона в София

Общината спретва социологическо проучване дали сме доволни

Центърът за градска мобилност в София е монтирал допълнително 400 табели с информация за "Синя" и "Зелена" зона , обявиха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ).

"Първоначално наредбата гласеше, че информационни табели ще има само в началото и в края на зоната. След като получихме много сигнали от страна на гражданите, че липсват табели за ориентация, поставихме допълнително табели, които решиха този проблем", обясни Румяна Милова от Центъра.

Тя отбеляза, че от ЦГМ въвеждат критерии за оценка на трафика в централните райони на столицата и на заетостта в зоните за почасово паркиране, които ще представят на всеки три месеца.

Милова допълни, че до края на октомври ще приключи и социологическо проучване, което се допитва до пешеходци и водачи за зоните за почасово паркиране, и ще използват тази информация за да подобрят градската среда на София.

Само преди ден шефът на Съвета на директорите на Център за градска мобилност Тодор Тодоров преброи точно 17 000 места  в "Синя" и новата "Зелена" зона.

Около 75% от местата са заети, което означава че една четвърт от тях са постоянно свободни, отчете той.

Наполовина са намалели и вдигнатите от паяци коли в платените зони.