Когато си паля колата се прекръствам, оплака се Шамара

Рапърът се страхувал за живота и този на семейството си

Съдебните страсти между държавата и Мишо Шамара се развихриха и на европейска територия, след като днес певецът и евродепутатът и лидер на ГОРД Слави Бинев дадоха обща пресконференция в Страсбург.

Бинев заяви, че вече прекратеното съдебно преследване на рапъра не се дължи на факта, че е поругал трибагреника, а че Мишо се е включил в протест срещу управлението на ГЕРБ, организирано от партията му.

Самият певец подчерта, че вече се страхува за живота си, както и за сигурността на своето семейство. Думите, неизгодни на властта са криминални в България, обяви той и подчерта, че изказванията му не са с „политическа цел, а за защита на личната му свобода”.

Мишо поясни, че делото срещу него всъщност е заведено за думи, които реално не той казва в песента, а другите изпълнители са привикани като свидетели.

В България министър-председател означава и президент, и прокурор, и полиция, допълни още изпълнителят.

"Страх ме е от Бойко Борисов. Всяка сутрин, когато си паля колата се прекръствам“, сподели пред евродепутатите Шамара. Били му задавали въпроса „ти защо не живееш щастливо с жена си и да си траеш?“.

Рап звездата каза още, че като изпълнител, който е популярен в България е имал възможността да се защити и пред медии, а сега и в Европа, но не знае как другите обикновени граждани се справят с натиска на Борисов.

„В България един пенсионер взема 75 евро, не на ден, не на седмица, а на месец”, каза Мишо и попита присъстващите в залата депутати, журналисти и чуждестранни наблюдатели дали това е обединена Европа и Европейски съюз и дали не се срамуват