Кметицата скочи на Кадиев: Оставки не се подават с чоп!

Мисия София

25-10-2012, 13:03

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Софийски скандал 24 "КАРАТ"-а

БСП съзря корупция в градския транспорт на София

Тя отхвърли обвиненията на БСП по скандала с "КАРАТ С"

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова отхвърли обвиненията на БСП по договора на общината с автобусната фирма "КАРАТ С".

Днес червеният общинар Георги Кадиев обяви, че от партията му ще поискат прокуратурата да започне дознание за престъпление по служба срещу кмета, двамата заместник-кметове Дончо Барбалов и Любомир Христов и други лица, защото според тях Столична община спонсорирала спонсор на ГЕРБ.

По думите му двамата зам.-ове са участвали в изготвянето на доклада за прекратяване по взаимно съгласие на договора за обществен превоз на пътници с фирмата "КАРАТ С".

"Оставки не се приемат и не се подават с чоп, защото това е много сериозен казус. Показала съм, че мога да искам и да приемам оставки до този момент", каза в отговор Йорданка Фандъкова.

По думите й в случая е важно да се постави въпросът за персонална и конкретна вина.

 

"Назначила съм проверка, която вече е в ход. Искам ясно да се разбере как точно се е развила ситуацията, защото става въпрос за огромно подвеждане. Чувствам се подведена, както аз лично, така и Общинският съвет, вероятно и зам.-кметовете", каза Фандъкова.

 

"Всичко ще стане ясно след приключване на проверката – не може да няма виновни и да не се носи отговорност", отсече тя.

На свой ред зам.-кметът с ресор финанси Дончо Барбалов съжали, че се е предоверил на екипите на Центъра за градска мобилност, след като на миналото заседание на СОС общинските съветници гласуваха да изплатят около 3 млн. лева лихви на фирмата, а днес, по предложение на столичния кмет Йорданка Фандъкова, решението беше върнато, тъй като дължимата сума е около 600 000 лева.

"Едно търговско дружество има счетоводство, одитори и управленска система и те най-добре знаят какви са задълженията и какви са лихвите по тези задължения, които са осчетоводени при тях. В случая се оказа, че информацията е, меко казано, неточна", каза Барбалов.