Вървете бавно, стъпвайте тихо и не привличайте излишно внимание

Хороскоп

26-10-2012, 20:57

Снимка:

N/A

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Месечна прогноза за периода 15 октомври - 13 ноември

12 лунен ден

Слънце в Скорпион, Луна в Овен

Астрологична картина за уикенда : 27-28 октомври

 

Почивните дни ще преминат под въздействието на живи и спонтанни действия породени и мотивирани от импулсивност и нетърпение. Те ще стимулират изявата на енергийния ни потенциал и емоционалната ни изразителност и ще достигнат максимална точка на кипене по време на пълнолунието в понеделник. Много е важно през този период,  да намерим съзидателно и продуктивно направление на енергията си, за да се предпазим от негативните последици на спонтанни и неовладени реакции.

 

В събота силен стремеж към свобода и независимост, ще подхранва нетърпимостта ни към ограничения и ще ни мотивира да търсим начини да разрушим стени и прегради, които възприемаме като препятствия към изявата на личната воля и импулс за себереализация. Достоен за уважение стремеж, стига той да не прекрачва рамките на закона и справедливостта. Не е изключено свободния ни порив за защита на личните интереси и убеждения да срещне мощна съпротива, особено ако влиза в разрез с интересите и мнението на останалите заинтересовани от актуалната ситуация лица. Преувеличаването на собствената значимост и загубата на чувството за мярка са тенденции, на които мнозина могат да се поддадат и това би могло да създаде сериозни кризи и конфликти в личния и обществения живот. Не е разумно да бъдем максималисти и да очакваме справедливостта да възтържествува тук и сега с един единствен акт на "правосъдие". Желанието да се постигне всичко и веднага,  може да ни отведе до задънена улица, в края на която с големи букви е изписано "нищо" и "никога". Компромиса може и да намали размера и стойността на победата ни, но пък е единственото решение да се наредим в редичката на победителите. Вървете бавно, стъпвайте тихо и не привличайте излишно внимание към себе си, ако желаете да стигнете далече.

 

В събота се опитайте дипломатично да се абстрахирате от чуждо влияние и не плащайте данък обществено мнение. Ако ще воювате за нечии каузи, то нека поне е сигурно, че те са вашите собствени и обслужват вашите, а не чужди интереси.

 

В неделя планирайте занимания, които не зависят от чужди настроения и не ви поставят в зависимост от другите. Ситуациите, както и мненията могат да се преобърнат поради което не е препоръчително да поемате ангажименти и отговорности. Абсолютно безсмислено е да подемате спорове и да изяснявате взаимоотношения.Те няма да променят текущата ситуация, напротив, възможно е да я усложнят. Като компенсация за загубеното време, единствената ви придобивка ще бъде тежко главоболие заради пределния разход на ментална енергия. Много по уместно и съзидателно е да я насочите в обучение и изучаване на чужди езици например.

 

Здраве, хранене и красота

приближаващото пълнолуние вероятно ще породи нестабилност в емоционалното ни равновесие и може да стане причина за влошаване на съня. Противостоянето на Марс и Юпитер пък със сигурност ще постави предизвикателства пред страдащите от хронична мигрена. Полезни за тях през периода ще бъдат дихателни и медитативни практики за постигане на контрол над ума и освобождаване от натрапчиви мисли. Уязвими са също дихателната система, белите дробове, черния дроб и панкреаса.
Кожата се нуждае от повече кислород и ще усвои пълноценно всички вещества от козметичните кремове и маски. Отстранете мъртвите клетки за да и дадете възможност да диша и усвоява.