12 лунен ден

Развивайки умението си да прощаваме, като се издигнем над предразсъдъци, очаквания и условия ще придобием мъдрост и вътрешна хармония.

Символ: Чаша,Сърце

 

Много чист и светъл ден в който следва да освободим душата си от обида и злоба и да проявим към всичко и всеки  милосърдие и състрадание. Тези, които са ни огорчили и разочаровали, вероятно също са преживели огорчения и разочарования. Ако отворим сърцето си с разбиране и прошка ще помогнем на тях, а и на себе си да вкусим от сладостта на  безграничната любов,с  която лунната енергия изпълва цялото пространство на този ден. Развивайки  умението си да прощаваме, като се издигнем над предразсъдъци, очаквания и условия ще придобием мъдрост и вътрешна хармония.

 

Денят е идеален  за възстановяване  на преустановени в миналото контакти и връзки и преодоляване на между-личностни противоречия. Не бива да нарушаваме хармонията през този ден с груби действия и негативни мисли, а това е съвсем лесно. Необходимо е само да проявим любов към себе си и околните и да последваме вътрешната си потребност от равновесие и  мир, която лунната енергия пробужда днес . Тя ще ни помогне да се освободим от горчивината и да излекуваме сърцето си от болката и обидата, да подхраним и излъчим вътрешната си красота.Само този, който не обича себе си е склонен да бъде злопаметен и отмъстителен. А символът на деня ни напомня и помага да разберем, че само ако приемем и заобичаме себе си ще можем да обичаме другите безкористно и пълноценно да даваме и приемаме любовта.

 

Излишно е  да предприемаме активни действия и да поставяме ново начало на проекти и дейности. Денят е с пасивна, съзерцателна природа. Но можем да се насладим на плодовете на своя труд и да отправим благодарност към Вселената, за любовта с която подкрепя стремежите ни.

 

Хранене: Днес консумацията на месо, алкохол, никотин и всички храни, които традиционно възприемаме като вредни, имат силно негативно въздействие върху организма. Не бива да се ядат също така риба и яйца. Особено силно това касае занимаващите се с духовни практики – информацията, възприета от клетките ви по време на духовните упражнения, може да бъде заличена и ще трябва да започнете всичко отначало. Не трябва обаче да гладувате днес. Полезни са ядките, най-вече орехите, растителните масла  и зеленчуци, съдържащи повече вода, плодовете с изключение на ябълките.


Красота: Денят не е благоприятен за начинания, така че избягвайте експерименти, нови козметични средства и процедури. Желателно е да пиете повече течности и да се погрижите за хидратирането на кожата. Много благоприятен ефект ще имат плодови и билкови маски и тонизиращи козметични средства.