Пълнолуние в Телец - Доволни ли сте от живота?

Слънце в Скорпион, Луна в Телец Пълнолуние - 21,48 часа

Астрологична картина на деня - 29 октомври

 

Пълнолунието днес ще задейства финансово-енергийната ос и ще постави пред много от нас въпроси, свързани с ресурсите и тяхното привличане и умножаване, ще освети степента на нашето доволство от материалните постижения, ще ни покаже доколко личните ресурси, с които разполагаме и които влагаме под формата на таланти и умения получават адекватна оценка от околните. Ако се почувствате ощетени, вероятно е време да спрете да давате, преди да сте се изчерпали напълно. Ако напротив сте взели повече е време да възстановите баланса преди живота да го е направил вместо вас.

 

Телец-Скорпион е оста на даването и получаването и поддържа енергийния баланс както в човешкото тяло, така и в света около нас. Като дишането-след всяко вдишване, следва издишване, с вдишването поемаме, с издишването отдаваме и двете са еднакво важни за да поддържаме живота. Всичко е енергия и равновесието на този обмен ни поддържа здрави и подхранва чувството ни за доволство и благополучие. Нарушаването му обикновено създава  чувство за дълг или вина, поражда негодувание, снижава самооценката или напротив и е най-често срещаната причина за нездравословен обмен между хората. Вселената не различава тези които са взели, без да дадат насреща адекватна престация или напротив -отдали са, без да получат. Тя ще се погрижи балансът да бъде възстановен защото вдишването и издишването е живото-поддържащо.

 

Затова днес е абсолютно необходимо да се погрижим за личните си нужди и ако се налага да ги отстояваме да го направим. Липсата на удволетворение от материалната страна на живота вероятно подсказва, че влагаме личните си ресурси в неподходящи за нас сфери,  или допускаме те  да останат пренебрегнати и недооценени. Липсата на напредък в постигането на целите пък, вероятно е знак, че не влагаме достатъчно търпение и отдаденост или просто се стремим да постигнем нещо,което  няма потенциал да ни донесе благополучие и удволетворение. Получават ли нашите таланти и умения адекватна оценка? Способни ли сме да устояваме пред трудностите и да проявяваме решителност? Поставяме ли себе си в материална и емоционална зависимост?Умеем ли да поставяме граници и да ги отстояваме, както и решително да напускаме нездравословни за нас ситуации? Какво очакваме от другите и какво сме готови да дадем в замяна? Готови ли сме да споделим притежанията, чувствата и тайните си за да постигнем благополучие, любов и доверие?  - Това са въпросите, чиито отговори  ще бъдат източник на нашето доволство или негодувание днес.

 

Стремежът към притежания също често става причина за липса на енергиен баланс в живота ни. Пълнолунието в Телец, е подходящо време да се освободим от онези вещи, ситуации и хора, по отношение на които дълго сме проявявали инат, упорство и привързаност, без това да е довело до желания от нас резултат.

 

Динамиката на днешния ден предполага да проявим благоразумие и умереност в поведението, внимателно отношение както към собствените си ресурси, изяви, постижения и цели, така и към тези на обществото, в което живеем и хората, с които ежедневно влизаме в енергиен и емоционален обмен. Всяко нарушение на баланса, днес би донесло огромни противоречия и би довело до трудно разрешими и проточващи се във времето конфликти. Лош знак за този ден е кавгата и, ако успеете да избегнете подобна ситуация или да я разрешите по начин, който да донесе благополучие, хармония и покой за всички заинтересовани лица, още във вечерните часове ще изпитате наистина голямо удовлетворение и ще имате възможност да се почувствате победител.

 

В здравословен аспект пълнолунието в Телец може да повлияе благотворно на органите в областта на гърлото и врата, на щитовидната жлеза, сливиците, ларинксът и органите на гласа, а също и на челюстта, зъбите и ушите. Успешно можем да се преборим с нездравословни навици и зависимости.