30 октомври : Желания-потребности-воля

Слънце в Скорпион, Луна в Телец

Въпреки подчертания стремеж на лунната енергия да ни държи здраво стъпили на земята, днес мнозина ще се подлъжат и вместо да се порадват на простичките  земни удоволствия ще потърсят утеха в света на фантазиите и илюзиите. Дано поне правите това доброволно, а не под въздействието на недостоверна информация и откровени лъжи каквито днес няма да липсват. Меркурий, който от вчера е във враждебния за него свят на Стрелеца, сигурно се чувства доста неловко посрещнат от още по-враждебно настроения Нептун. Когато Меркурий се чувства неловко обаче, особено когато се кани да създаде объркване, като се върне да навакса пропуснатото и недовършеното,  всички ние рано или късно се оказваме потърпевши. Затова сега категорично не е време за проява на безусловно доверие към всичко което достига до ушите ви, а не рядко и до очите ви. Проверявайте всичко и всеки преди да реагирате с действия, обещания и ангажименти, особено ако сте настойчиво приканвани към реакции. Лъжци, мошеници и клюкари и интриганти много успешно могат да се възползват от доверчивостта ви. Изключително внимателно подхождайте към документи от всякакво естество, особено към тези, които се налага да подпишете.

 

Пълнолунието пък интензивно подхранва  темата за личната ни власт и влияние. На сцената на живота ще излязат онези, които са тренирали силата на волята си и умеят смело да заявят и отстояват желанията си. Ако сте сред тях, смело пристъпвайте към действия, а ако не сте сега е момента да възпитате тези качества у себе си, както и да вникнете в своите дълбоки потребности, за да сте наясно към какво следва да се стремите и какво да отстоявате от тук нататък. Много същестествен момент в целия този процес е наличието на адекватност между желания и нужди. Желания, които не удволетворяват действителни потребности, а са плод на каприз или изява на егото, едва ли ще срещнат подкрепата на обстоятелствата.  Постигането на яснота по тези въпроси ще ви бъде изключително полезно в края на седмицата. Започнете още от днес да се учите да казвате "не", когато това се налага за да защитите границите и потребностите си.

 

Работа и бизнес

Подчертано прагматичната нагласа днес ще ни помага да взимаме практични решения и ще ни предпазва от необмислени залитания по несигурни възможности и обещания. Актуалните за периода стремежи към налагане на волята и личното влияние ще намерят най-благоприятна среда за изява именно в деловата сфера. Следва да имате предвид обаче че периода не подкрепя индивидуалните играчи и най-вероятно ще се наложи да обедините усиля, интереси и ресурси с колеги, партньори и дори конкуренти за да постигнете максимален резултат. Ако ви е необходима финансова помощ или друг вид подкрепа сега е момента да я потърсите от крупни организации, банки и административни институции. Бъдете изключително внимателни и не възлагайте големи надежди на текущите ситуации и особено на новите идеи и проекти. Много от тях ще забуксуват още през следващата седмица и ще могат да отключат развитието си след множество корекции и до-уточнения едва в края на ноември.

 

Здраве, хранене и красота

Денят определено ни дава възможност да се погрижим за здравето си, да се освободим от емоционалната дисхармония и нездравословните навици. Нищо не ни принуждава да бързаме днес, а спокойствието, здравословния сън и пълноценната храна ще бъдат източник на здраве и удоволствие.Личният комфорт придобива първостепенно значение, а Луната и Венера ще ни оказват подкрепа в грижите за външния вид. Ако още не сте подновили гардероба си и не сте се погрижили за нуждите на кожата и косата през есента крайно време е да го направите. Кожата и косата усвояват пълноценно всички полезни съставки от козметичните средства.