Кой изсипва кучета с камиони в София?

Животът

30-10-2012, 10:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Мая Костадинова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тръгват проверки за кучета без чипове

Край с бездомните псета в къщурки из кварталите

Псетата били "като по калъп". Ама съвсем сериозно Ви говоря. Не се шегувам!

От няколко месеца кметът на София Йорданка Фандъкова е заръчала на столичните полицаи да разберат кой "изсипва" кучета от камиони, директно в столичните квартали. И какво? Нищо.

Няма резултат от разследването на униформените. А той, проблемът бил сериозен. Пред в. "24 часа" столичният кмет твърди, че продължава да е притеснена от зачестилите случаи на нови глутници в квартали, в които никога не е имало!!!

Аз не се сещам в кои софийски квартали никога не е имало бездомни кучета, но не влизам в спор. Столичните общинари явно сами се опитват да установят, от къде по дяволите, идват тези псета, но "разследването" им стига до задънена улица.

Кметицата казва, че не знае как тези кучета са се появили, но моли ако някой от нас знае да си каже. Затова от утре всички трябва да вперим взор в прозорците и да установим – изсипват ли кучета с камиони пред входа ни! Така де, ако видите престъпниците, за които има слух, че се придвижват из софийските улици с камиони, на които пише "Екоравновесие", моля веднага да сигнализирате общинското дружество. Ама съвсем сериозно Ви говоря. Не се шегувам.

Миналата седмица директорът на общинското предприятие "Екоравновесие", което отговаря за бездомните животни в София, д-р Манол Нейков съобщи, че продължават да бъдат доставяни глутници кучета! Това ставало с бусове, на които пише "Екоравновесие", но вместо да прибират кучета, ги изхвърляли. Съвсем не се шегуват хората.

Само не разбирам защо след като знаят как действат "престъпниците" още не са ги заловили. Освен това бездомните четириноги си приличали. Били кучета "като по калъп", така че лесно се разпознавали. Мисля че след като полицията не се справи е време да се обединим и да докажем, че можем да открием "престъпниците"! Все пак явно данъците не са достатъчни, трябва да сформираме и Тимурски команди, за да засечем организираните престъпни групи, които ръсят псета из цяла София.

А сега сериозно. Притесниха ме тези думи на местната управа в София. Дори да предположим, че подобни "болни души" изсипват кучета с камиони, все си мисля че отдавна някой щеше да ги е забелязал и поне да ги е заснел. Най-малкото не е удачно да се твърди, че в София има квартали, в които никога не е имало бездомни четириноги.

Не знам как се харчат парите за бездомните животинки и за тяхната кастрация, но ако това е мотив да поискаш повече кеш – нахално е! Но пък признавам си – добре са го измислили, все пак трябваше да се посмеем на нещо, ей така - вторнишки!

Между другото в тези дъждове, последното, което искам е да ме разсмива кметицата.