Цветанов смутен от оправдателните присъди на Цонев и ко.

Политика

30-10-2012, 11:27

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

​Цонев сух и от процеса за подкупа

Вътрешният министър призова към търпение

Вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че е смутен от оправдателната присъда на бившия военен министър Николай Цонев, Тенчо Попов и Петър Сантиров.

"Има още две инстанции. Прокуратурата заяви, че ще обжалва. Нека да излязат мотивите, прокуратурата да входира своя протест и да чакаме", посочи Цветанов, цитиран от "Фокус".
На въпрос дали е смущаваща оправдателната присъда на бившия военен министър, Цветанов заяви:

"Разбира се, че ни смущава, но все пак съдът е този, който взима фактите и обстоятелствата, и взима своето решение. Не бих изпаднал в полемика по тази тема, защото вчерашното поведение на адвокати, на подсъдимите, не смятам, че е най-правилното като говорене в публичното пространство.

Все пак да се съобразим и с факта, че имаше момент, в който са се предавали едни пари по едно определено дело и има използване на специални разузнавателни средства, които са документирали съдържанието на деянията, които са извършени, и действията, които бяха предприети от службите и от прокуратурата. Все пак – правова държава, съобразяваме се с решението на съда, но това са фактите, трябва да имаме предвид и тях".