Скопие не сака общи празници със София

Политика

01-11-2012, 12:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Македонци, не сте готови за Европа, рече Плевнелиев

Президентът Георге Иванов отряза Плевнелиев

Президентът на България Росен Плевнелиев получи отговор на допитването си към македонския си колега по повод празнуването на съвместни празници.

Македонският държавен глава Георге Иванов даде три дати, които Скопие би било съгласно да празнува с България: Денят на Европа; Денят, в който България признава Македония; Денят, в който България и Македония са установили дипломатически отношения.
"Идеологизирането на историята и променянето на факти, както Вие се изразихте, са опасен инструмент, който се експлоатира от политиците за краткосрочни интереси и може да доведе до трайни щети, затова е най-добре този въпрос е оставен на историците", обясни Иванов пред македонски медии.
Според него, цялата енергия трябва да бъде съсредоточена в подобряването на настоящето и създаването на по-добро бъдеще за идните поколения, като това е задължение не само на гражданите, но и на региона.

Припомняме, че преди ден Росен Плевнелиев заяви, че Македония още не е готова за членство в ЕС.

Според президента страната ни "не може да даде евросертификат на действията на управляващите в Скопие, които системно налагат идеология на омразата към България".