Боозов изригна: Готов съм за полиграфа. Невинен съм!

Пред Bulgariautre "селският глупак" призова за оставката на МВР шефа

Не само говорителката на МВР-Варна трябва да си ходи, оставката трябва да си подаде и вътрешният министър Цветан Цветанов, обяви в интервю за Bulgariautre.bg варненецът Боян Боозов, автор на скандалната снимка със спящите в партулка полицаи.

Боозов бе категоричен, че в отправените му от полицията обвинения, че е бил мъж и жена роми, няма и капка истина.

"Днес заявявам категорично, готов съм веднага да се явя на детектор на лъжата, за да отрека, че съм бил някого, че съм нанесъл два удара и съм избил два зъба на едното лице. Готов съм за полиграфа, за да открека, това, което сега се опитват да изфабрикуват срещу мен, за да ме дискредитират тотално", допълни той.

Предисторията:

Боян Боозов твърди, че на 25 юни е постъпил в болница, след като пред дома му бил нападнат с нож и сопа, извикал полиция, но и в тяхно присъствие ромите продължили да го налагат.

След побоя Боозов постъпил във варненската болница "Света Анна", а биячите му – роми били освободени, въпреки започналото разследване, в което сопата и ножът, с който бил нападнат били приложени като доказателства, и въпреки медицинското, което той си извадил за побоя. Именно този факт го провокирал да публикува на 2 юли в нета снимката със спящите полицаи.

А за амфетамините, близо килограм, които бяха споменати от министър Цветанов. Там каква е истината?

"Те бяха в съучастие, аз бях тогава що годе наркоман отвсякъде. Това бяха мои проблеми, отпреди години, съжалявам за случилото се. Излежал съм си присъдата. Влязох година и половина, лежах и излязох с добро поведение. От тогава съм нямал никакви извършени престъпления. А те сега ми излизат, че съм имал богато криминално минало".

Споменахте, че след снимката на няколко пъти сте били атакуван от полицаи във Варна?

"Не съм бил атакуван, не съм, просто бях арестуван вкъщи, бях хвърлен в една килия – да си зная мястото ли, и аз незнам вече, за да разбера какво е да снимам спящи полицаи. Искаха ми обяснения, писмени, защо съм правил снимка на полицаи. Какво да ви кажа, пред блока ми полицаи ме спират за проверка на лична карта, минава комшията ми, искат от него да потвърди самоличността ми. И той казва: И аз нямам лична карта, тогава полицаят само с мен се заяде, а с него не. Това какво е?, това е избирателно. Само мен да ме наказват, само мен ме спират, само мен ме тормозят".

Защо само вас Ви тормозят, защо смятате, че са Ви нарочили?

"Ами зради тази снимка, аз реално престъпление не съм извършил, аз бях нападнат и съм подал жалба за това. Незнам какво става в тази държава, полудяват ли хората. Министърът ли е полудял и днеска заявява, че съм бил член на организирана престъпна група. В каква органтизирана престъпна група, никога не съм бил обвиняван за това".

Изпитвате ли поне малко удовлетворение от освобождаването на говорителката на ОДМВР-Варна, която Ви нарече "селски глупак"?

"Остави, остави това, мене ми сбъркаха живота, вие ме питатате за едно уволнение дали ме топли. Ще я съдя госпожата. Вече не знам, не знам докъде ще стигнат. Не съм вярвал, че на такива неща са способни прокуратура и полиция. Така да прикриват престъпления, да си изфабрикуват обвинения. Министърът да си подава оставката, след това, което ми се случи на мене, наистина да си подава оставката.

А Пенчева (уволнената говорителка на ОДМВР-Варна – бел.ред.), днес гледах целия запис, който пуснаха от bTV. Тя ме нарича и бияч на стари хора и на комшии. Аз мога да повикам всичките си комшии, от целия си вход. Възрастни хора, на които винаги съм помагал , винаги съм им носил чантите дори, всячески съм бил от полза на възрастни хора, тя казва, че аз съм биел възрастните си комшии Това е още по-обидно, от това, което изрече в първото интерво (селски глупак – бел. ред.)", допълни пред Bulgariautre.bg Боян Боозов.