7 ноември : Да си поиграем с времето

Слънце в Скорпион, Луна в Лъв

Астрологична картина на деня - 7 ноември

 

Новини от вън, решения и прозрения отвътре ще внесат видими промени в плановете ни за месеца в сряда. Причина за това е Меркурий, който вчера спря нормалния си ход напред и от днес до 27 ноември, ще ни приканва към ретроспекция и ще ни напомня за пропуски от миналото, не-спазени срокове и обещания, сатри познайници и не-осъществени намерения.

 

Парадоксът на днешния ден е, че той би следвало да ни донесе и много нови идеи, които в същността си са много интересни и перспективни, особено ако сме ангажирани с мисълта за бъдещето си развитие. Бъдещето си е бъдеще обаче и те ще се наложи да почакат - някои до декември, а други дори до февруари. Затова не бързайте с реализацията им, ако не желаете да ги саботирате в зародиш - идеите вероятно си струват, но времето и обстоятелствата в момента едва ли ще ги подкрепят. Запишете някъде мислите и хрумванията си за да се върнете към тях в бъдеще. Към новите предложения се отнасяйте изключително внимателно. Поиграйте си с времето, не давайте окончателни отговори, не поемайте окончателни ангажименти. Това ще ви даде възможност да обмислите детайлите, както и да съберете необходимата информация , което ще предаде по-реалистична представа за потенциалните възможности. Но пък активното обновление на стари връзки и познанства, както и работата по стари проекти ще ни носи необяснимо удоволствие.

 

Постарайте се да приключите важните дела днес, не отлагайте нищо за утре и не  зацикляйте в текущите проблеми. Едва ли ще намерите решение за тях сега - те просто ще пропилеят времето ви и ще изчерпат енергията и ресурсите ви.

 

Работа и бизнес

Ретроградния Меркурий ще ни върне крачка назад, но ще ни даде възможност да се посветим на дела, които дълго сме отлагали. Онези от тях, които спешно се нуждаят от внимание ще станат очевидни до края на седмицата. Добре е бързо да се настроим към неизбежната промяна и да се заемем с несвършената работа. Бъдете внимателни! Сега по - често ще губим и повреждаме важните документи и информация, необходимите за работа инструменти и уреди, а непроверени слухове и неясни предложения могат доста да объркат деловите ни планове.

 

Здраве, хранене и красота

Широкият размах и приповдигнатото настроение ще ни направят днес по-невнимателни, което създава предпоставки за инциденти, пътно-транспорти произшествия и травми по невнимание. Не-овладените емоции пък, дори и положителни са опасни за хората склонни към сърдечни пристъпи. Те трябва дисциплинирано да спазват предписанията и назначеното лечение. Бездействието и пасивността също са опасни, тъй като неизразходваната енергия, често е причина за привличане на травмо-опасни ситуации и инфекциозни заболявания. Активния спорт днес е задължителен за по - импулсивните и агресивни натури. Подкрепете имунната система с повече витамини. Луната влиза в последна четвърт и организмът губи виталитета и съпротивителните си сили.