8 ноември : Чистотата - лечебно удоволствие

Слънце в Скорпион, Луна в Дева

Астрологична картина на деня : 8 ноември

 

Великодушното настроение от предходните дни, в четвъртък ще отшуми като приятен спомен и ще бъде заменено с повече взискателност и критичност, които ще определят общия емоционален фон. Всяко нещо с времето си, а то не може да бъде върнато назад, въпреки че ретроградния Меркурий сега определено ще насочва мислите ни по-скоро към миналото отколкото към бъдещето. За жалост днешните спомени вероятно ще пробудят чувство за тъга и носталгия у нас, което може би ще породи известно влечение към усамотение. Така или иначе денят не обещава ползотворен социален обмен, така че няма нищо лошо в това да пообщуваме малко със себе си. Стига да не задълбаваме твърде надълбоко в спомени за онова, което ни е носило болка и разочарование в миналото. Може би паметта услужливо ни напомня, че е време да го изпратим с прошка, любов и благодарност. Чезнещата Луна също е готова да ни услужи и да ни помогне да изчистим от съзнанието си негативните спомени и преживявания-възползвайте се.

 

Чистотата, във всичките и измерения, днес ще бъде източник на душевен мир и лек срещу всякакви безпокойства. Ще се почувстваме истински щастливи и доволни, ако въведем порядък в документите и кореспонденцията си, домът и работното място, колата, гардероба, бюрото, тялото или душата си. Подобни занимания действително си изискват усамотение и вероятно всякакви опити за социално взаимодействие ще пораждат нервност и остри реакции. Затова не се изненадвайте и огорчавайте, ако някой отблъсне днес настойчивите ви опити за контакт. Деликатно се оттеглете и изчакайте до утре, когато определено ще можем да разчитаме на повече внимание и толерантност в общуването.

 

Работа и бизнес

Заради подчертаната липса на разбиране в общуването, днес колективните дейности ще протичат затруднено, а дела изискващи взаимодействие с околните ще срещат пречки и препятствия от всякакво естество. Денят не е подходящ за обмен на документи и информация, контакти с държавни и административни институции и важни делови срещи. Изключение правят ситуации, в които търсим и се надяваме да получим юридическа помощ и съвет, както и такива при които се налага да възстановим или подновим международни контакти. Търсете взаимодействие с познати и сигурни делови партньори и сътрудници. Новите контакти в болшинството си ще се окажат ненадеждни, заради нарастващата през тези дни тенденция към лъжи и самозаблуди.

 

Здраве, хранене и красота

Денят е изключително благоприятен за лечебни и оздравителни процедури. Посещението при лекар обаче и медицинските изследвания следва да отложите поне с около седмица. Ако това е невъзможно бъдете внимателни и изисквайте второ мнение и потвърждение. Диагнозата, назначеното лечение и лабораторните изследвания могат да се окажат тотално погрешни.

 

Процесите в организма забавят своя ход, затова е желателно да не го натоварваме с тежки и трудно смилаеми храни. Полезни за клетките и кожата ще бъдат всякакви видове ядки и семена.Денят е благоприятен за водни процедури и подхранващи грижи. Косите растат много бавно и прическите за дълго ще запазят формата си.