Гласят доживотен затвор за петима от "Килърите"

Прокуратурата поиска тежки присъди за групата за мокри поръчки

Прокуратурата поиска доживотна присъда без право на замяна за четирима от подсъдимите по делото "Килърите".  Най-тежката възможна санкция грози Петър Стоянов – Сумиста, Янко Попов – Туци, Георги Вълев и Васил Костов  - Кеца.

На другите двама обвиняеми по мегаделото за поръчкови убийства, побои и палежи, държавното обвинение също поиска тежки присъди - доживотен затвор за Петър Атмаджов и 20 години затвор за Райчо Стойнев.

Прокурорът по делото Ася Петрова се позова на обществената опасност на извършените деяния, които нарушават правото на живот.

Пети ден продължава пледоарията на прокуратурата по делото.

Акцията по задържане на „Килърите” беше проведена в средата на 2010 година, а през 2011-та шестимата мъже бяха изправени пред Шуменския окръжен съд.

По време на мегаделото бяха разпитани 150 свидетели, а материалите по делото са събрани в общо 15 000 страници.

Обвиненията са за поръчителство и изпълнение на три убийства, както и нанасяне на телесни повреди, организиране на палежи и взрив. Групата е на подсъдимата скамейка за убийствата на бизнесмена Борислав Георгиев от София, адвокат Петър Лупов от Велико Търново и предприемача Румен Рачев от Шумен.

Преди 2 дни стана ясно, че "Килърите" отиват на съд и за още 3 убийства.

Групата за мокри поръчки на Петър Стоянов-Сумиста ще бъде обвинена за покушението над бизнесмена Юри Галев и за смъртта на двама от своите приближени - Владимир Филев и Георги Георгиев.

За новите убийства обаче "Килърите" ще застанат пред Темида едва след като делото срещу тях в Шумен приключи.